НетМаркетСхаре статистика указује да Виндовс 7 и даље расте како Виндовс КСП опада

 виндовс 7

Виндовс 7 је несумњиво био један од најпопуларнијих десктоп оперативних система од стране технолошког гиганта Мицрософт са седиштем у Редмонду. Занимљиво је да је и данас у употреби, више од три године након покретања оперативног система Виндовс 10. Ово није ништа друго до живи доказ да корисници још увек нису спремни да одустану од овог ОС-а.

Колико год чудно звучало, оперативни систем Виндовс 7 расте брже од Виндовс 10, према најновијем извештају НетМаркетСхаре-а. Чини се да је Виндовс 7 добио 1,24 одсто тржишног удела, што значи да је Виндовс 7 скочио са 41,79 на 43,03 одсто у јуну, док је са друге стране, Виндовс 10 је побољшан са 34,74 на 34,92 одсто .

Вреди напоменути да се Виндовс 7 такође приближава ЕОЛ (крају живота) у јануару 2020. Виндовс 10 је очигледно бољи, бржи и безбеднији од Виндовса 7, али из неких разлога изгледа да свет није спреман да одустане од овога ОС још увек.Са само 18 месеци преосталих за ЕОЛ, мала је шанса да ће значајан број десктоп рачунара и даље имати Виндовс 7 када Мицрософт званично укине десктоп платформу.

Виндовс 10 је, наравно, бољи од Виндовс 7 у погледу перформанси, карактеристика и безбедности. Виндовс 10 је сада једини фокус компаније у свету десктоп ОС-а и има модеран кориснички интерфејс са примесама Флуент Десигн-а.

Сасвим је очигледно да Мицрософт жели да нестане Виндовс 7 и да сви користе Виндовс 10, али ће проћи неко време пре него што сви надограде на најновију верзију оперативног система.

 Виндовс 7 тржишни удео

Говорећи о неподржаном Виндовс КСП-у, тржишни удео старог ОС-а је такође опао прошлог месеца на 3,96 одсто десктоп рачунара широм света, што је добра вест за све. Виндовс 8.1 је такође опао прошлог месеца на 4,89 процената, што је омогућило да мацОС 10.13 постане трећи најкоришћенији оперативни систем за десктоп рачунаре са 5,36 процената тржишног удела.

Виндовс 7 више не добија ажурирања функција и док се безбедносне закрпе и даље испоручују другог уторка у месецу, ово ће ускоро доћи до краја јер се Виндовс 7 такође приближава крају живота (ЕОЛ), а рок је постављен за јануар 2020. .

Популар Постс