Неки корисници Виндовс 10 пријављују мистериозне БСОД грешке

  Виндовс 10 БСОД грешка

Ново ажурирање наводно изазива озбиљне проблеме за неке машине које користе Виндовс 10. Након недавних ажурирања, мистериозни плави екран смрти (БСОД) грешка је спречила да се Виндовс 10 уређаји правилно покрену.

Према извештајима, изгледа да грешка потиче од ажурирања које су покренули Тренд Мицро, Леново, Интел и Мицрософт.

Иако се грешке на плавом екрану Виндовс 10 јављају прилично редовно након ажурирања оперативног система Виндовс на неким уређајима, ова грешка је посебно фрустрирајућа јер корисници не знају шта је пошло по злу.Грешка плавог екрана смрти се покреће када корисници ставе своје уређаје на режим спавања . До сада су корисници пријавио проблем са ХП Енви к360, ХП ПроБоок 650 Г4, ХП Елите к2 1012 Г2, ХП ПроБоок 650 Г5 и ХП ЕлитеБоок к360 1040 Г6.

Делл корисници са Латитуде 5500 су такође извештавање ПДЦ_ВАТЦХДОГ_ТИМЕОУТ грешка након примене ажурирања за Виндовс 10 из маја 2020. и недавних ажурирања.

Добио сам најмање два извештаја од колега са Латитуде 5500 лаптоп рачунара о пдц.сис БСОД-у са грешком ПДЦ_ВАТЦХДОГ_ТИМЕОУТ на Виндовс 10 2004, а то се десило и мом Латитуде 5500. Једини тест који је зауставио БСОД био је конфигурисање лаптопа да никада не спава, приметио је један корисник на Делл форуму.

Неки корисници су тврдили да је софтвер Тренд Мицро Апек (напредно аутоматско откривање претњи) одговоран за грешке плавог екрана смрти на Виндовс 10, док други криве ажурирања која су објавили Мицрософт и Интел.

На срећу, изгледа да грешка није широко распрострањена и можете паузирати ажурирања док исправка не буде доступна.

Ако будете имали среће, моћи ћете да се вратите на радну површину након коришћења уграђених опција опоравка оперативног система Виндовс 10.

Ажурирање БИОС-а компаније Леново узрокује БСОД грешке

Крајем прошлог месеца, један корисник компаније Леново обратио нам се са притужбама на плави екран смрти након недавног ажурирања БИОС-а.

Према извештајима корисника компаније Леново на форуму ( 1 , два , 3 ), ажурирање Леново БИОС-а је можда оштетило системску партицију и Виндовс 10 није могао да се покрене након примене закрпе.

Извештаји такође сугеришу да би то могао бити проблем компатибилности између ажурирања Леново БИОС-а и Виндовс 10, а проблем потиче од Леново неисправног издања БИОС-а.

Мој ИдеаПад 730С је ажуриран на БИОС 8ХЦН36ВВ. Многи други корисници ИпеаПада нису пријавили своје верзије БИОС-а. Међутим, сви ови пријављени проблеми су резултат аутоматског ажурирања повезаног са Леново фирмвером (БИОС), рекао нам је разочарани корисник компаније Леново у е-поруци.

Корисници компаније Леново приметили су известан број плавог екрана смрти (БСоД) – и друге критичне грешке – након примене ажурирања БИОС-а преко апликације Леново Вантаге.

На основу извештаја, погођени модели укључују ТхинкПад и Идеапад машине, укључујући популарни Флек 5. Ако нисте применили ажурирање Леново БИОС-а, уверите се да сте притиснули дугме за паузу у апликацији Леново и почните да користите решења за опоравак оперативног система Виндовс 10, као што су као партиција за опоравак.

У већини случајева, ажурирање Леново БИОС-а би требало да се инсталира без проблема, али ако је ваш уређај некомпатибилан из неких разлога, требало би да размислите о томе да за сада прескочите ажурирање.

Популар Постс