Неки корисници Виндовс 10 не могу да се повежу са услугом Виндовс Упдате

  Провера ажурирања за Виндовс 10

Према различитим извештајима на Твиттер-у и Реддиту, неки корисници не могу да се повежу на Виндовс Упдате и Мицрософт Сторе на Виндовс 10 уређајима. Иако корисници окривљују Мицрософт за проблеме са ажурирањем оперативног система Виндовс, чини се да је у питању ДНС грешка и произвођач софтвера није одговоран за прекид рада.

Систем имена домена (ДНС) вам омогућава да отварате веб локације и приступате интернет услугама. ДНС усмерава ваш рачунар да приступи услузи, тако да проблеми са ДНС-ом могу учинити услуге као што је Виндовс Упдате привремено недоступним.

ДНС је у великој мери унапређен за кориснике интернета, али то не значи да је увек без проблема. Судећи по броју пријава, због овог прекида ДНС-а највише су погођени поједини корисници са интернет везом одређених компанија.А тема на Реддиту тврди да су и Виндовс Упдате и Виндовс продавница (позната и као Мицрософт продавница) покварени за неколико корисника. Још један Реддитор потраживање да је Виндовс продавница такође покварена и да се апликације или игре не могу преузети.

Виндовс Упдате има проблема

Фрустрирани потрошачи на Мицрософтов форум за одговоре тврде да Виндовс Упдате има проблема од 29. јануара 2019. и да то још није решено. Независни саветник форума напомиње да је ово проблем од јуче, али је обим погођених људи мали што сугерише да проблем није широко распрострањен.

Мицрософт Сторе такође има проблема

Као што је горе наведено, Мицрософт Сторе такође има проблема када корисници преузимају или ажурирају апликације и игре. Корисник каже да су покушали све могуће поправке, укључујући ресетовање Виндовс продавнице и

Чак је и Мицрософт техничка подршка решила проблем. Такође сам покушао све што се тиче ажурирања. Чак сам се потрудио да ресетујем свој рачунар мислећи да је проблем на мојој страни, приметио је корисник на Реддиту.

Како да поправимо да нисмо могли да се повежемо са грешком услуге ажурирања

Порука о грешци при ажурирању је генеричка и према снимцима екрана које деле корисници, грешка каже да систем није могао да се повеже са услугом ажурирања.

Нисмо могли да се повежемо са услугом ажурирања. Покушаћемо поново касније или можете да проверите сада. Ако и даље не ради, проверите да ли сте повезани на Интернет, гласи грешка.

  Грешка услуге Виндовс Упдате

Слика љубазношћу: Барб Боуман

Према извештајима, проблеме са ажурирањем оперативног система Виндовс можете решити променом ДНС поставки на рачунару. Можете да пређете на Гоогле ДНС или Цлоудфларе-ов ДНС који је фокусиран на приватност да бисте решили проблеме са ажурирањем Виндовс-а. Да бисте променили ДНС подешавања на свом Виндовс 10 уређају, урадите следеће:

  • Отворите Цортана/Претрага.
  • Потражите Цонтрол Панел.
  • Идите на Мрежа и Интернет и кликните на Центар за мрежу и дељење.
  • Потражите Промени подешавање адаптера на левом окну и кликните на њега.
  • Кликните десним тастером миша на мрежни интерфејс који је у употреби. На пример, кликните десним тастером миша на повезани ВиФи адаптер приказан на екрану. Изаберите Својства.
  • Изаберите Интернет Протоцол Версион 4 (ТЦП/ИПв4) са листе и кликните на дугме Својства.
  • Унесите жељену и алтернативну адресу ДНС сервера. Ако желите да користите Гоогле ДНС, ставите 8.8.8.8 и 8.8.4.4. Или ако желите да користите Цлоудфларе ДНС, унесите 1.1.1.1 и 1.0.0.1 респективно.

Можете поново покренути рачунар и поново проверити да ли постоје ажурирања. Ако проблем остане нерешен, можете користити ВПН или сачекати док званично решење не буде доступно.

Популар Постс