Наставите са редизајнираним Менаџером задатака у оперативном систему Виндовс 11 са тамним режимом

  Управљач задацима оперативног система Виндовс 11

Са верзијом 22Х2 или Сун Валлеи 2, још једна визуелна промена долази у Виндовс 11. Један од најкориснијих и најпопуларнијих алата Таск Манагер се ажурира са Флуент Десигн и ВинУИ како би био у складу са остатком новог дизајна оперативног система приступ.

Мицрософт већ неколико месеци ради на редизајнираном Таск Манагер-у и он је у раној фази развоја, тако да тренутно не садржи много модерних промена дизајна. Нови дизајн менаџера задатака користи ВинУИ и изграђен је на врху постојећег Вин32 оквира

Другим речима, Мицрософт не планира да направи Таск Манагер од нуле у УВП-у. Компанија планира да угради нову тему оперативног система Виндовс 11 у постојећи менаџер задатака и дода подршку за неколико нових функција, као што је тамни режим и као и посебна страница са подешавањима која ће корисницима помоћи да управљају одређеним функцијама.1 од 2   Картица перформанси менаџера задатака   Картица процеса менаџера задатака

Поред мрачног режима, једна значајна разлика је нови изглед за смештај опција као што су процес, перформансе, диск, ГПУ, мрежа итд.

Мицрософт је уклонио интерфејс са картицама и заменио га менијем за хамбургер који је погоднији за додир. Уместо постојећих дугмади интерфејса са картицама, наћи ћете нову командну траку са опцијама као што су Нови задатак, Заврши задатак итд.

  Подешавања менаџера задатака

Мицрософт је преместио друге напредне опције на нову страницу са подешавањима у оквиру Менаџера задатака.

Као што можете видети на горњем снимку екрана, опције као што су подразумевана почетна страница, брзина ажурирања у реалном времену и управљање прозорима су премештене на страницу са подешавањима ради лакшег приступа.

Исто тако, главна тема Виндовс 11 Мица је такође очигледна. За неупућене, Мица материјал омогућава Таск Манагер-у да угради Виндовс тему и позадину радне површине у позадину апликације.

Наравно, контекстни мени менаџера задатака је такође ажуриран заобљеним угловима.

Менаџер задатака сада подржава режим ефикасности

Мицрософт такође тестира нови режим ефикасности за Таск Манагер. Раније познат као Еко режим, најновија функција Таск Манагер-а омогућава корисницима да контролишу потрошњу енергије сваког покренутог процеса.

  Режим ефикасности менаџера задатака

Режим ефикасности можете покренути са нове командне траке на страници Процеси. Или такође можете да кликнете десним тастером миша на процес. Режим ефикасности ради на бази процеса, тако да се не примењује на цео групни процес.

Као што име сугерише, режим ефикасности вам омогућава да минимизирате употребу ресурса одређеног процеса без утицаја на перформансе оперативног система у целини. Међутим, то може довести до проблема са стабилношћу повезаних процеса, тако да је компанија онемогућила опцију за све изворне апликације и интерне процесе.

Пошто је Виндовс Таск Манагер још увек у развоју, велики део новог Менаџера задатака користи елементе из наслеђеног Менаџера задатака. Многи старији елементи су залепљени у нови, тако да не изгледа добро када претражујете странице као што су Детаљи, апликације за покретање и још много тога.

  Картица са детаљима менаџера задатака

Редизајнирани Таск Манагер је тренутно у употреби Виндовс 11 Буилд 22557 а очекује се да ће се појавити у производним зградама касније ове године.

Популар Постс