Наставите са потпуно новим ажурирањем функције траке задатака у оперативном систему Виндовс 10

 Функција траке задатака Виндовс 10

После месец дана паузе, Мицрософт је коначно почео да експериментише са новим функцијама за Виндовс 10. Са Виндовс 10 21Х2 У верзији 21286, Мицрософт доноси нову функцију под називом Вести и интересовања на траку задатака, што значи да ћете ускоро моћи да почнете да читате наслове вести у само неколико кликова.

Функција Вести и интересовања је изграђена на Виндовс Сеарцх-у и Цортана-и и требало би да испоручује садржај персонализован за сваког корисника.

Овом фиду се може приступити када пређете мишем преко иконе временске прилике на траци задатака и он би био подразумевано омогућен у оперативном систему Виндовс 10. Такође, фид вести не може да се уклони или онемогући у потпуности јер је уграђен у Виндовс Схелл и има корене у Виндовс-у Сеарцх/Цортана.Детаљнији поглед на нову функцију траке задатака

Ова нова трака задатака пружа приступ динамичком садржају када пређете мишем преко иконе и можете да кликнете на везу да бисте отворили веб локацију у Мицрософт Едге-у.

Можете изабрати да сакријете временску прогнозу на траци задатака и користите малу икону за приступ фиду вести, или можете и да уклоните икону.

 Нова функција траке задатака

Мицрософт каже да корисници могу да претражују фид да би видели наслове о популарним темама, као што су спорт, време, забава, политика и још много тога. Ако вам се не свиђа ваш тренутни фид, можете отворити МСН и променити поставке садржаја.

Иако Мицрософт налог није потребан, ипак се препоручује за најбоље искуство.

 Виндовс трака задатака феед вести

Као што можете видети на горњој слици екрана, такође можете неприметно да прилагодите своје поставке садржаја кликом на дугме са три тачке. На пример, можете да изаберете Више оваквих прича или Мање оваквих прича. Такође можете да кликнете на дугме „к“ да бисте брзо затворили плочицу вести и блокирали сав садржај вести одређеног издавача.

Можете користити и емоји да реагујете на приче.

 Реакција траке задатака Виндовс 10

Фид траке задатака је још увек у раној фази развоја и Мицрософт тренутно експериментише са најмање 7 варијанти које би промениле интерфејс, фид и анимације.

Вероватно ће ова функција бити испоручена свима путем месечног обавезног кумулативног ажурирања или пакета нових функција ако задовољи стандарде квалитета.

Популар Постс