Наставите са новом функцијом продуктивности у оперативном систему Виндовс 11 Фоцус Сессионс

 Виндовс 11 То До Фоцус Сессионс

Виндовс 11 добија нову функцију под називом Фоцус Сессионс која је једноставан, али ефикасан систем продуктивности који ће вас спречити да одуговлачите или ометате, тако да можете да се усредсредите на обављање посла.

Функција Фоцус Сессионс део је матичне апликације Сат оперативног система и идеја је једноставна: подесите тајмер, изаберите своје задатке из Мицрософт То До, изаберите своју омиљену музику и радите док се не потроши. Такође можете направити паузу и поновити процес у циклусу док се ваш посао не заврши.

Подразумевано, тајмер је подешен на 30-минутну радну сесију и довољно је дуго да можете да останете у потпуности ангажовани. Чини се да је заснован на Помодоро техници и корисници такође могу да конфигуришу 5-минутне паузе, што вам може дати прилику да проверите своју е-пошту без губитка фокуса. Фокусне сесије у Сату

Наравно, можете користити и штоперицу или било коју апликацију за тајмер да бисте пратили своје време, али наменска функција Фоцус Сессионс у оперативном систему Виндовс 11 ће вам дефинитивно олакшати живот када је правилно користите. То вам штеди муке око конфигурисања апликација или налога трећих страна.

 Мицрософт То До у Виндовс 11

Да бисте започели, морате да изаберете задатак из Мицрософт То До. Ако задатак није доступан, можете га креирати директно из апликације Сат.

Када завршите, реците Мицрософту колико времена имате, а Виндовс ће подесити остало. Можете да посетите подешавања апликације Сат да бисте променили трајање тајмера и омогућили или онемогућили интеграцију То До и Спотифи.

 Апликација за сат

Апликација Сат тренутно нуди подршку за следеће периоде фокуса:

  • Аутоматски (засновано на АИ)
  • 15 минута
  • 30 минута
  • 45 минута
  • 1 сат.

Можете да радите док тајмер не истекне, а затим направите паузу од 5 минута (подразумевано). Такође можете прескочити паузе или уместо тога направити паузу од 10 до 15 минута.

 Фокусирајте сесије у апликацији Сат

Такође можете да репродукујете аларм када се период фокуса или паузе заврши и обавештење о аларму ће се појавити у центру за обавештења.

Интеграција Спотифи-а у Виндовс 11

Као што је поменуто, Мицрософт је интегрисао Спотифи функционалност у апликацију Сат и она приказује пречице до омиљених плејлиста (ако их имате) и предлоге за популарну музику за опуштање у позадини.

 Спотифи интеграција

Вреди напоменути да апликација Сат неће пуштати Спотифи музику. Отвориће апликацију Спотифи Мицрософт Сторе у позадини и синхронизовати музику са радном сесијом. Ако апликација није инсталирана, Мицрософт ће је преузети и инсталирати уместо вас.

 Апликација Спотифи и Сат

Можете одабрати листу за репродукцију и кликнути на пусти музику испод тајмера да бисте пустили музику у наменском Спотифи клијенту.

Такође можете да видите резиме својих активности и напретка на Мицрософтовој контролној табли која ће бити синхронизована на свим вашим уређајима.

 Дневни напредак у апликацији Сат

Поред нове апликације Цлоцк са интеграцијом Фоцус Сессионс, Мицрософт је такође објавио Виндовс 11 Буилд 22000.160 са неколико исправки грешака и побољшања квалитета.

Популар Постс