Наш први поглед на суптилно ажурирање корисничког интерфејса Мицрософт Теамс-а уз Флуент Десигн

Флуент Десигн оперативног система Виндовс 10 се ускоро шири на Мицрософт Теамс и коначно смо добили први поглед на веб верзију Теамс-а са Флуент УИ елементима.

Флуент Десигн је првобитно био познат као „Пројецт Неон“ и најављен је још 2017. Мицрософт описује Флуент Десигн као један универзални систем дизајна који функционише на свим уређајима и услугама. Флуент Десигн није све у фенси ефектима замућења и Ревеал истакнутим деловима, а такође долази са суптилним побољшањима корисничког интерфејса.

Мицрософт је већ потврдио да ће Флуент Десигн фор Теамс почети да се примењује за тестере у новембру, а да ће други добити до краја децембра.За сада, ажурирани кориснички интерфејс долази само на веб верзију. Очекује се да ће десктоп клијент добити исти третман следеће године.

 Тимови стари кориснички интерфејс

Мицрософт Теамс стари кориснички интерфејс

Као што смо споменули на почетку, прво ажурирање Флуент Десигна је мање важно и укључује само ажуриране Флуент иконе са заобљенијим угловима. Такође ћете испустити сенке око икона на траци апликација.

 Теамс Флуент УИ

Мицрософт Теамс Флуент УИ

Као што можете видети на горњој слици екрана, Мицрософт испушта светлију љубичасту боју за нијансу беле на левом окну, која такође добија ефекат сенке.

Позадина иза екрана за разговор је одбацила белу боју за сиву, која делује мање светла и модернија.

Вреди напоменути да Мицрософт тек треба да подели снимке екрана новог тамног режима за веб апликацију Теамс и није јасно да ли ће тамни режим задржати љубичасто лево окно.

Као што смо горе напоменули, Мицрософт планира да ажурира веб кориснички интерфејс тимова средином новембра за тестере или циљане кориснике и децембра за све остале. Не знамо када ће Мицрософт Теамс десктоп и мобилне апликације добити преобразбу Флуент Десигн.

Очекује се да ће новембарско ажурирање за Мицрософт Теамс увести гомилу других побољшања, укључујући побољшане функције за размену порука, обавештења , и нове опције састанка.

Популар Постс