Наш први поглед на редизајнирану мрежу и распореде листа у оперативном систему Виндовс 10

 Виндовс 10 редизајниран кориснички интерфејс апликације

Виндовс 10 изгледа скоро исто као и 2015. године, али као део ВинУИ пројекта, Мицрософт жели да врати заобљене углове и пружите прави Флуент Десигн.

Прича се да ће Виндовс 10 Ацтион Центер, Старт мени, па чак и трака задатака добити подешавања корисничког интерфејса до краја 2021.

Нажалост, Виндовс 10 УИ надоградња неће стићи до краја следеће године, али добра вест је да се ВинУИ одржава и ажурира одвојено од Виндовса 10. То значи да би Мицрософт требало да буде у могућности да унесе нове Флуент УИ контроле и заобљене углове у Виндовс апликације без чекања на следеће ажурирање функција.ВинУИ ажурирање је подешено да освежи све главне елементе радне површине, укључујући изглед апликације и искуство навигације.

Мицрософт сада жели да ажурира ЛистВиев и ГридВиев ставке у Виндовс 10 апликацијама са заобљеним угловима и модерним Флуент изгледом.

Нове заобљене ивице и ефекат боје акцента би били приметни када пређете мишем преко ставки у ЛистВиев и ГридВиев, а искуство ће бити слично новом корисничком интерфејсу Ксбок контролне табле.

Многе контроле у ​​ВинУИ-ју имају заобљене углове, ЛистВиев и ГридВиев би требало да прате тај тренд и пригрле модеран, течан изглед, рекла је директорка Мицрософт програма Ана Висхнофф приметио у новом предлогу који чека на одобрење.

 Поглед мрежа

ГридВиев са ВинУИ макетом од стране Мицрософта

Предлог такође препоручује нову идентификовану ознаку која ће бити видљива када се ставка одабере. Поред тога, предмети ће имати белу унутрашњу ивицу како би спољашња ивица била видљивија и препознатљивија.

 ЛистВиев

ЛистВиев са ВинУИ макетом од стране Мицрософта

Имајте на уму да се предложени кориснички интерфејс још увек разматра и Мицрософт се радује повратним информацијама од заједнице програмера

Као што смо споменули на почетку, циљ ВинУИ 3 је да треба да ради свуда (Вин32, УВП, итд.), тако да ће нови предложени дизајн стићи у све апликације само ако су програмери заинтересовани.

Популар Постс