Наш први поглед на нови плутајући Старт мени оперативног система Виндовс 10

 Виндовс 10 плутајући Старт мени

Мицрософт наводно ради на великом ремонту Виндовс 10 дизајна кодног назива „Сун Валлеи“ и требало би да буде објављен у октобру 2021. У ажурирању Сун Валлеи-а, Виндовс 10 Старт мени ће такође бити ажуриран са заобљеним угловима и „лебдеће“ на врху траке задатака, као што је приказано на горњој слици екрана.

Мицрософт је почео да ради на Виндовс 10 Сун Валлеи прошле године, а ажурирање ће наводно увести свеобухватно визуелно подмлађивање Виндовс-а, које укључује нови атрактиван интерфејс који боље користи Мицрософтов Флуент Десигн и ВинУИ језик.

Референце у верзијама за преглед сугеришу да ће компоненте корисничког интерфејса највишег нивоа Виндовс 10 одбацити „оштре углове“ за заобљене углове. Ово укључује Старт мени, Акциони центар, оквир за текст итд.На основу инпута из извора, цурења и моцкуп сцреенсхотс које је поставио Мицрософт , направио сам грубу моцкуп слику која показује како би могло да изгледа да има омогућен мени Старт и траку за претрагу са заобљеним угловима.

 Нови мени Старт

Као и Виндовс 10Кс, мени Старт и Акциони центар у Виндовс 10 Сун Валлеи ће се појавити одвојени од траке задатака како би се створило плутајуће искуство.

 Трака за претрагу

Трака за претрагу са заобљеним углом

Нажалост, изгледа да неће бити опције за промену радијуса заобљених углова или искључивање плутајућег ефекта.

Такође је вредно напоменути да је ово макета коју смо креирали да покажемо шта је у припреми за мени Старт - или барем оно што Мицрософт интерно тестира. Стварни Старт мени ће изгледати боље од горње макете, а живе или статичне плочице ће такође подржавати заобљене углове.

Као и увек, нема никакве гаранције да ће се то догодити, али интерфејс приказан на моцкуп-у је заснован на променама које је интерно тестирао Мицрософт и такође се добро слаже са ВинУИ 3 званичним моделом.

Очекује се да ће ажурирање Сун Валлеи-а бити завршено у јуну 2021. и вероватно је да ће Мицрософт полако уводити ове промене тестерима у програму Виндовс Инсидер у наредним месецима.

Поред Старт менија, Акционог центра, верује се да Мицрософт такође ради на великом редизајн апликација за пријемно сандуче за Виндовс 10, као што су Алармс & Цлоцк, Маил & Цалендар и још много тога.

Познати Мицрософт посматрач Зац Бовден такође је имао потврђено извештаји о ажурирању оперативног система Виндовс 10 Сун Валлеи и побољшањима Старт менија, чије се финализовање очекује у јуну 2021.

Популар Постс