Након проширења подршке, Мицрософт Едге сада има 600 милиона корисника

 Мицрософт Едге тржишни удео

Од прекида везе са Интернет Екплорер-ом и Мицрософтовог лошег руковања Едге претраживачем (првобитно познатим као Спартан), тржишни удео Мицрософт претраживача се значајно смањио како су корисници прешли на друге претраживаче као што су Гоогле Цхроме и Фирефок.

Након што Мицрософт није успео да подстакне интересовање за свој Едге претраживач, компанија је преопремила Едге да буде претраживач заснован на Цхромиум-у, код отвореног кода који покреће Цхроме, Вивалди и друге претраживаче.

Чини се да је Мицрософт Едге имао користи од Цхромиум-а и вишеплатформски приступ, према независном извештају о тржишном уделу и новој листи послова компаније.Иако је Цхроме и даље најпопуларнији веб претраживач данас, са 65% + тржишни удео, Мицрософт каже да Едге расте у популарности.

 Едге тржишни удео

Слика љубазношћу: НетМаркетСхаре (октобар 2020.)

Мицрософт је недавно изнео занимљиву тврдњу о коришћењу Едге-а. Према наводима компаније, Едге сада има више од 600 милиона корисника, захваљујући општој доступности на Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у, иОС-у, мацОС-у, а сада и Линук-у.

Са општом доступношћу, Едге је већ достигао 600 милиона купаца и узима нови приступ прегледању, Мицрософт приметио на листи послова за улогу главног софтверског инжењера у Индији.

 Мицрософт Едге 600 милиона

Слика љубазношћу: Мицрософт Цареерс

Пораст Едге-овог тржишног удела је углавном због побољшања квалитета и Мицрософтове агресивне маркетиншке стратегије. За оне који нису свесни, Виндовс 10 екран ООБЕ (изузетно искуство) сада такође долази са препорука преко целог екрана за Едге претраживач.

Мицрософт Едге побољшања квалитета

Током протеклих неколико месеци, све више корисника се допало Мицрософт Едге-у, захваљујући његовој употреби Цхромиум-а, који Едге-у даје исти скуп функција као Цхроме. За разлику од Цхроме-а, Мицрософт Едге је бржи и има брзо искуство померања.

Поред побољшаних перформанси, Едге такође укључује солидан број функција – колекције, вертикалне картице, паметно копирање, претрагу бочне траке, фаворите, листу за читање, нову страницу историје, прилагодљиву страницу нове картице и уграђену заштиту од праћења.

Мицрософт Едге тренутно стоји сасвим добро сам по себи као солидна алтернатива претраживачу Цхроме-у, а претраживач је скоро удвостручио свој тржишни удео упркос томе што је само годину дана ван бета верзије.

Популар Постс