Најновији потез Мицрософта ће уништити тржишни удео Интернет Екплорер-а

 Интернет Екплорер претраживач

Мицрософт је недавно издао упозорење за организације и предузећа која користе Интернет Екплорер да бисте приступили мом налогу, мојим групама и другим услугама. Сада, компанија каже да ће почети да приморава кориснике Интернет Екплорер-а да испробају Мицрософт Едге, који је сада заснован на Цхромиум-у и нуди побољшану компатибилност на свим веб локацијама.

Мицрософт каже да ће убити два веб претраживача - Интернет Екплорер и Едге Легаци – 2021. и препоручује корисницима да уместо њих испробају Цхромиум Едге.

Мицрософт Едге Легаци ће доћи до краја свог живота 9. марта 2021. и биће замењен врхунским Едге Цхромиум-ом.Услуге Мицрософт налога и тимови ће престати да раде у Интернет Екплорер-у у новембру, али ће Оффице 365 апликације бити подржане најмање до августа 2021.

У најновијем потезу који би могао да уништи Интернет Екплорер, Мицрософт каже да ће почети да приморава ИЕ кориснике да користе Едге. Након ажурирања, приметићете да ће се популарне веб локације аутоматски покретати у Едге-у када покушате да им приступите преко Интернет Екплорер-а.

Погођене веб локације укључују Гоогле диск, ИоуТубе, Мицрософт Теамс, ЕСПН, индијски Хотстар итд.

 Оквир за дијалог Интернет Екплорер

Када приступају овим популарним сајтовима, корисници неподржаног Интернет Екплорер-а приметиће нови процес који се зове Интернет Екплорер претраживач помоћни објекат (БХО) који ради у позадини.

Према подршци документ , Мицрософт ће користити БХО за проверу веб локација преко адресне траке и отварање локација које нису компатибилне са Интернет Екплорер-ом у Мицрософт Едге-у.

Када се то догоди, у Мицоросфт Едге-у ће се појавити оквир за дијалог са објашњењем за преусмеравање. Едге ће такође покушати да пренесе податке прегледања и лозинке из Интернет Екплорер-а, али ће за процес бити потребна ваша дозвола.

У 2021. години, корисници Интернет Екплорер-а ће такође имати лошије искуство када приступају Мицрософт 365 функцијама, а постојеће функције ће бити онемогућене.

Популар Постс