Најновији Мицрософтов патентни детаљи Сурфаце уређај са тањом тастатуром

Мицрософт разматра тањи распоред тастатуре за будуће Сурфаце уређаје, а још једна нова идеја је детаљно описана у патенту објављеном прошле недеље.

Патент је једноставно назван „Тхин Кеибоард Девице“ и приказује уређај који има тањи распоред тастатуре. Први који смо открили, објављен је патент УСПТО је 6. децембра 2018. године, а поднео га је Мицрософт са седиштем у Редмонду 8. августа 2018.

Мицрософт разматра неколико идеја за побољшање хардвера Сурфаце Про и овај патент побољшава још један аспект 2-у-1 уређаја. Патент сугерише да Мицрософт жели да направи тању тастатуру за следећу итерацију Сурфаце линије, а идеја је да промени начин на који тастери функционишу.У одељку о позадини патентне пријаве, Мицрософт каже да су тастатуре важан механизам за пружање уноса рачунарским уређајима. Потрошачи су заинтересовани за мање и преносиве уређаје. Да би се ишло у корак са потражњом, постоји потреба да се направе тање тастатуре без утицаја на искуство куцања.

 Патент за површинску тастатуру

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт са седиштем у Редмонду очигледно има решење да учини тастатуре тањим без утицаја на искуство.

У једној или више имплементација, уређај за тастатуру укључује више тастера и кућиште које укључује једнослојну мембрану. Једнослојна мембрана укључује, за сваки од мноштва кључева, први проводни траг и други проводни траг. Уређај за тастатуру даље укључује механизам за прекидач кључа, за сваки од мноштва тастера, који укључује проводни материјал који је оријентисан према првом проводном трагу и другом проводном трагу. Механизам кључ-прекидача је конфигурисан да изазове померање проводног материјала надоле, када је тастер притиснут, како би електрично повезао први проводни траг и други проводни траг, пише у резимеу патента.

Мицрософт је описао различите идеје које би тастатуру учиниле тањом уз одржавање продуктивности. То указује да Мицрософт тренутно размишља о неколико концепата у том погледу.

Вреди напоменути да је ово још једна идеја коју Мицрософт разматра за Сурфаце линију, а распоред тастатуре је још увек у фази патентирања, тако да нема гаранције да ће патентирана тастатура бити претворена у прави производ.

Према извештајима, Мицрософт-ов Сурфаце Про следеће генерације са великим променама дизајна могао би да буде објављен следеће године, а даљи детаљи у вези биће подељени почетком 2019. како се приближавамо датуму лансирања.

Популар Постс