Најновији Мицрософтов патент за склопиви мобилни уређај показује режим лаптопа

 Мицрософт склопиви мобилни уређај

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт је наводно одложио лансирање склопивог мобилног уређаја кодног имена Андромеда, али то не значи нужно да софтверски гигант не размишља о начинима да побољша пројекат. Јуче смо приметили патент који детаљно описује уређај са два екрана и видео позивима.

Данас смо открили још један патент за склопиви уређај који је Мицрософт поднео 24. јануара 2017. Патент под називом Зглобни уређај је био објављено Канцеларија за патенте и жигове САД прошле недеље, а такође показује и склопиви мобилни уређај са шарком. Вреди напоменути да је патент идентичан онима објављеним раније ове године. Мицрософт патент за склопиви уређај

Слика љубазношћу: УСПТО

Патент објашњава уређај са шаркама који има два екрана. Фактор затворене/књижице може бити веома компактан и може стати у џеп корисника. Патент такође приказује уређај у облику лаптопа са једним делом који садржи виртуелну тастатуру, а други има ГУИ.

 Мицрософт патент за шарке за склопиви уређај

Слика љубазношћу: УСПТО

Ако је уређај расклопљен и у равном режиму, ГУИ ће се прилагодити екрану и резолуција ће се повећати. Као и сваки други патент, и овај се фокусира на шарке које се налазе у уређајима као што је Мицрософт Сурфаце Боок. Шарка игра виталну улогу како би се осигурало да се уређај може користити у више фактора облика као што су лаптоп, брошура и мобилни.

Садашњи концепти се односе на уређаје, као што су рачунарски уређаји који користе шарке које могу ротационо да обезбеде први и други део уређаја у односу на прву осу шарке која се односи на први део и другу осу шарке која се односи на други део. Редослед ротације и/или обим ротације се може контролисати за две осе шарки. На пример, ротација може да почне око прве осе шарке, да се пребаци на другу осу шарке, а затим да се врати на прву осу шарке. Ротација се може контролисати коришћењем држача повезаних са првом и другом осом шарке. У неким случајевима, релативне величине појединачних застоја се могу изабрати да утичу на релативни редослед ротације. Дакле, из једне перспективе, шарке се могу посматрати као шарке које одређују приоритет за задржавање. Затварачи могу да контролишу редослед ротације у односу на две осе шарки, обим ротације у односу на осе шарки и/или пружају отпор за одржавање одређених оријентација првог и другог дела, објашњава Мицрософт.

Популар Постс