Најновији Мицрософтов патент се односи на системско искуство са даљинским урањањем, вероватно за Сурфаце Хуб

 Сурфаце Хуб 2 и Виндовс Цоре ОС

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт је патентирао још једну занимљиву технологију и чини се да је за уређаје за сарадњу, као што је Сурфаце Хуб. Први пут примећен код нас, патент под називом Пружање искуства са теле-имерзивним коришћењем метафоре огледала поднет је крајем марта 2017. објављено УСПТО 7. августа.

У одељку о позадини патента, компанија објашњава да систем за сарадњу на даљину омогућава интеракцију у реалном времену између два или више учесника који су географски одвојени један од другог. Нешто је другачији од традиционалног система за видео конференције и могао би бити за уређај као што је Сурфаце Хуб.Један систем за сарадњу на даљину пружа искуство заједничког простора користећи метафору прозора. Односно, овај тип система даје првом учеснику утисак да он или она гледа кроз провидни прозор у другог учесника, који се налази на супротној страни прозора, објашњава компанија позадину пријаве патента.

 Мицрософт нови патент

Метода је објашњена у наставку:

Овде је описано окружење са даљинским урањањем које укључује два или више подешавања. Локални учесник одговара учеснику који је физички присутан у одређеној локалној поставци; удаљени учесник одговара учеснику који је физички присутан у поставци која је удаљена у односу на локалну поставку. Свака поставка, заузврат, укључује функцију огледала за стварање тродимензионалног виртуелног простора за гледање од стране локалног учесника. Тај виртуелни простор показује барем неке од учесника као да су учесници физички присутни на истој локацији и гледају се у огледало.

Популар Постс