Најновији Мицрософтов патент се бави проблемом неусклађености система са двоструким екраном

 Апликације на уређају са два екрана

Мицрософт је патентирао још један дизајн уређаја са двоструким екраном. Најновији патент се односи на системе са више екрана који могу бити традиционални десктоп, нотебоок или стони рачунари, ручни персонални дигитални асистенти (ПДА). Чини се да патент нема никакве везе са Андромеда уређајем са двоструким екраном о којем се дуго причало јер се у пријави за патент не помиње шарка.

Први који смо открили, патент под називом МУЛТИ-ДИСПЛАИ СИСТЕМ је био објављено Уред за патенте и жигове Сједињених Држава 9. августа 2018. године, а Мицрософт га је поднео у фебруару 2017.

Патент у основи објашњава технике које би исправиле проблеме неусклађености у систему са више екрана идентификацијом неусклађености између више екрана у уређају са више екрана.Како су рачунарски системи порасли у снази и капацитету који омогућавају да више апликација ради истовремено, постало је уобичајено да рачунарски системи укључују више од једног уређаја за приказ или монитора. Системи са више дисплеја (или системи са више екрана), међутим, нису ограничени на традиционалне десктоп системе. Уместо тога, системи са више екрана могу се имплементирати у различите системе, укључујући нотебоок или стоне рачунаре, ручне персоналне дигиталне асистенте (ПДА), телевизијске системе са више екрана, итд. Штавише, многи системи са више екрана се имплементирају без повезивања на рачунарски систем, пише Мицрософт у позадини патента.

 Патент за више екрана

Технике овог открића исправљају неусклађеност у систему са више дисплеја идентификацијом неусклађености између већег броја дисплеја и одређивањем почетне позиције линије најмање једног од мноштва дисплеја да би се исправило неусклађеност. Сходно томе, технике могу укључивати подешавање почетне позиције линије преношењем сигнала за почетак прве линије на модификованој почетној позицији линије која је одређена да исправи неусклађеност између више екрана, објашњава компанија патентну пријаву.

Приказана слика је концепт ручног уређаја за игре са два екрана.

Популар Постс