Најновији Мицрософтов патент показује носиви уређај са актуаторима

 Мицрософт Банд

Слика љубазношћу: ПЦВорлд

Мицрософт је укинуо своју линију носивих уређаја након што је лансирао Мицрософт Банд 2, али нови патент сугерише да Мицрософт и даље разматра идеје о развоју уређаја за ношење.

Први који смо открили, патент под називом УРЕЂАЈ ЗА НОШЕЊЕ био је објављено УСПТО је јуче, а Мицрософт је поднео у јуну 2017.Патент детаљно описује уређај који се може носити који има актуаторе који су подесиви. Патент наводи да актуатори могу бити подесиви један у односу на други у смислу њиховог радног циклуса, снаге и/или положаја на основу података сензора.

У одељку о позадини патентне пријаве, Мицрософт је објаснио проблеме са којима се суочавају корисници који се могу носити:

Системи за хаптичку стимулацију примењују силе или вибрације да стимулишу осећај додира корисника. Уређаји са екраном осетљивим на додир могу користити хаптичку повратну информацију да укажу кориснику на притискање тастера; контролери игара могу користити хаптичке повратне информације да повећају урањање у видео игру (нпр. вибрацијом као одговор на судар или експлозију у видео игрици), а паметни сатови могу користити хаптичку повратну информацију да обезбеде тиха упозорења кориснику, објашњава Мицрософт.

 Мицрософт патент за ношење

Слика љубазношћу: УСПТО

Патентирани метод би требало да реши проблем, а дизајн је објашњен у наставку:

Описан је уређај који се може носити и који се састоји од више покретача. Покретачи у носивом уређају су подесиви један у односу на други у смислу њиховог положаја и у различитим примерима, актуатори могу бити подесиви у односу један према другом у смислу њиховог радног циклуса, снаге и/или положаја на основу података сензора.

Овде је описан уређај за ношење који користи хаптичку активацију за терапијску стимулацију и у различитим примерима, уређај за ношење се може носити близу зглоба и користити да утиче (нпр. смањи или стабилизује) невољно кретање зглоба или екстремитета. Носиви уређај описан овде може да се користи за ублажавање (нпр. смањење) неких симптома стања (било привремених или трајних) које утичу на кретање или контролу удова, а један пример је Паркинсонова болест. Симптоми Паркинсонове болести обично укључују дрхтање (тј. невољно дрхтање делова тела, као што је шака), споро кретање и укочене и нефлексибилне мишиће.

Популар Постс