Најновији Мицрософт патенти указују на побољшања система Микед Реалити

 Микед Реалити

Слика љубазношћу: Мицрософт

Два нова Мицрософт патента која су јуче објавили УСПТО и ВИПО детаљно описују нека побољшања која би софтверски гигант могао да спрема да користи у свом Виндовс Микед Реалити систему.

Холографска дугмад у уређају мешовите стварности

Патент под називом „ИНТЕГРАЦИЈА ХОЛОГРАФСКИХ ДУГМАКА У СВЕТУ МЕШОВИТЕ СТВАРНОСТИ У УРЕЂАЈУ МЕШОВИТЕ СТВАРНОСТИ“ који смо први приметили, поднео је Мицрософт у мају 2017. објављено од стране ВИПО 3. јануара 2018.У пријави патента објашњени су побољшани систем и метода за свет мешовите стварности. Каже да ће корисници искусити свет који укључује холографско дугме (нпр. 3Д објекат). Холографско дугме се такође може преузети са веб странице. Постоји и објашњење методе која би омогућила корисницима да наруче артикл помоћу холографског дугмета у свету мешовите стварности.

 Патент за слушалице мешовите стварности

Слика љубазношћу: ВИПО

Мицрософт је у наставку објаснио патентирани метод:

Откривен је систем и метода за свет мешовите стварности који укључује холографско дугме (нпр. 3Д објекат) које се може преузети са веб странице добављача робе, садржаја података или услуге (ставке). Холографско дугме омогућава кориснику у свету мешовите стварности да наручи предмет интеракцијом са холографским дугметом. Корисник у свету мешовите реалности може да постави холографско дугме у односу на релевантни објекат из стварног света. Кад год корисник ступи у интеракцију са објектом из стварног света кроз свој свет мешовите стварности (тј. виртуелна интеракција са објектом из стварног света), холографско дугме се може појавити са тим објектом из стварног света, омогућавајући кориснику да наручи ставку која је повезана са холографско дугме, гласи сажетак.

Анотација

Мицрософт је у јуну 2017. применио још један патент под називом „АНОТИРАЊЕ КОРИШЋЕЊЕМ МЕШОВИТОГ ИНТЕРАКТИВНОГ СИСТЕМА НА ВИШЕ УРЕЂАЈА“ објављено УСПТО 3. јануара 2018.

Овај патент, с друге стране, описује систем мешовите интерактивности са више уређаја који укључује упарене уређаје са мешовитим улазом како би вам омогућио контролу и интеракцију са виртуелним објектима.

У раду се приступа профилу селекције повезаном са виртуелним објектом. Профил одабира се генерише на основу улаза за селекцију који је одређен коришћењем стварног улаза повезаног са уређајем за селекцију и виртуелног улаза повезаног са уређајем мешовите реалности. Уређај за одабир има први екран, а уређај мешовите стварности има други екран који оба приказују виртуелни објекат, објашњава Мицрософт.

 Белешка о патенту мешовите стварности

Слика љубазношћу: УСПТО

Прима се унос напомене за виртуелни објекат на основу изабраног дела који одговара профилу селекције. Генерише се профил напомене на основу уноса напомене. Профил напомене укључује атрибуте профила напомена за означавање дела виртуелног објекта. Приказује се анотација изабраног дела објекта виртуелне реалности, даље се наводи у сажетку.

Популар Постс