Најновији Мицрософт-ов патент наговештава мобилни рачунарски уређај са подршком за интеракцију палца и оловке

 Лумиа и оловка

Слика љубазношћу: ВиндовсЦентрал

Други Мицрософтов патент сугерише да произвођач софтвера ради на мобилном рачунарском уређају (телефон, таблет или нотебоок) који ће подржавати интеракцију палца и оловке. То је још један патент и нема гаранције да ће ова технологија икада доћи на тржиште.

Патент под називом ИНТЕРАКЦИЈА ПАЛЦА И ОЛОВКА НА МОБИЛНОМ УРЕЂАЈУ био је објављено УСПТО 23. августа и поднет је још у фебруару 2017. То је напредни уређај и патент сугерише да би Мицрософт могао да ради на суседним технологијама које би се такмичиле са лидерима на тржишту.Мобилни рачунарски уређаји су недавно почели да подржавају симултану технологију оловке и додира. Нажалост, због своје мобилности, мобилни рачунарски уређаји су подвргнути разноврснијем радном окружењу. Као резултат тога, корисници мобилних рачунарских уређаја често имају више потешкоћа у поређењу са конвенционалним десктоп рачунарским уређајима или корисницима рачунара монтираних на зид, који су у могућности да слободно користе две руке за бимануалне интеракције. Насупрот томе, корисници мобилних рачунарских уређаја могу укључивати кориснике са ограниченим приступом обема рукама, који морају да користе уређај једном руком и да манипулишу садржајем другом, као што је, на пример, лекар који користи мобилни рачунарски уређај за прављење белешки о картон пацијента, путник у возу, особа заваљена на каучу или особа у парку. У многим ситуацијама, потпорна површина је недоступна или мобилни уређај мора бити подржан ради стабилности, што неколико корисника ставља у неповољан положај или активно омета употребу биручног уноса, пише Мицрософт у одељку у позадини пријаве за патент.

 Мицрософт патент за интеграцију оловке

Мицрософт је у наставку објаснио патентирану технологију:

Овде су описани улази са палцем+оловком, како би се побољшала функционалност уређаја са омогућеним додиром за прихватање биручног уноса у ситуацијама када је уређај стегнут или подржан од стране једне од руку корисника, остављајући само једну руку слободном. Палац ангажоване руке се идентификује и контроле се постављају унутар његовог опсега покрета како би се побољшала функционалност коју пружа слободна рука. Радње палца се могу користити да би се одредило како се тумаче радње оловке направљене другом руком. Алтернативно, оловка може указивати на објекат кроз показивање, док палац индиректно манипулише једним или више његових параметара путем контрола на додир. Менији за означавање, режими са опругом, индиректни унос и конвенционални мулти-тоуцх интерфејси се примењују у односу на режим биручног уноса у коме је једна рука позиционирана да држи или подржава уређај, а друга је слободна да побољша рад уређаја и приступачност.

Популар Постс