Најновије ажурирање за Виндовс 10 изазива нове проблеме код неких корисника

 Проблеми са ажурирањем Виндовс 10

Најновије ажурирање за Виндовс 10 наводно узрокује проблеме са алатом за прављење резервних копија система под називом „Историја датотека“ за малу подскупину корисника. Поред проблема са резервном копијом, корисници такође откривају да ажурирање квари њихову веб камеру, руши апликације и не успева да се инсталира у неким случајевима.

За оне који не знају, Историја датотека је подразумевано решење за прављење резервних копија оперативног система Виндовс 10 и омогућава вам да правите снимке ваших датотека и чувате их на диску повезаном преко УСБ-а или кућне мреже.

Историја датотека је решење за резервну копију „подеси и заборави“, али изгледа да је покварена за мали подскуп корисника након што су применили Виндовс 10 КБ4601319 ( Ажурирање из фебруара 2021 ). У нашем одељку за коментаре, један корисник нам је рекао:Ово ажурирање *такође* прекида историју датотека за барем неки подскуп корисника, укључујући мене. То је довело до потпуног неуспеха мојих резервних копија, а деинсталирање КБ-а је вратило функционалну резервну копију. Постоји тема о томе у Мицрософт заједници, али нажалост, не видим доказ да је било ко у Мицрософту то признао.

на Мицрософтов форум заједнице и Феедбацк Хуб , други корисници су такође пријавили проблеме са функцијом Историја датотека.

Исто тако, неки су пријавили и друге проблеме Реддит и Мицрософт форуми .

Један корисник је приметио да се опције резервне копије појављују на екрану након приметног кашњења и да процес једноставно не успе са грешком Ваши подаци још нису направљени резервном копијом. Када корисници кликну на опцију Направи резервну копију сада, појављује се дугме Откажи и функција прављења резервне копије не ради.

Још један покушај покретања алата за прављење резервних копија не успева са следећом поруком о грешци: Не можемо да копирамо датотеке на ваш диск историје датотека; Покретање резервне копије корисничких података није успело (Грешка 80070005).

Имам потпуно исти проблем од 10. фебруара 2021. Покушао сам да потпуно ресетујем историју датотека: избрисао сам конфигурационе датотеке, сам фолдер резервне копије и променио одредиште на други спољни диск, а проблем и даље постоји. Враћање КБ4601319 је исправило проблем, приметио је други корисник.

 Алат за историју датотека

Добра вест је да деинсталирање ажурирања за Виндовс 10 КБ4601319 решава проблем за све погођене кориснике.

Остали проблеми у најновијем Виндовс Упдате-у

Иако Мицрософт тек треба да призна грешку са алатком Филе Хистори, компанија је потврдила да истражује проблеме са веб камером, што утиче на функционалност Виндовс камере и Виндовс Хелло.

Он Феедбацк Хуб, Мицрософт софтверски инжењер потврђено да најновије ажурирање за Виндовс 10 поквари Интел РеалСенсе камеру и они раде на поправци.

У међувремену, ваша једина опција је да уклоните закрпу и паузирате ажурирања.

Популар Постс