Најновије ажурирање микрокода за Виндовс 10 је усмерено на грешку Спецтре

 Виндовс Упдате на Виндовс 10

Раније ове године, Интел је објавио да је открио Мелтдовн и Спецтре рањивости у својим процесорима. Компанија је касније објавила ажурирања микрокода за неке од својих ЦПУ платформи како би их закрпила против рањивости Спецтре Вариант.

Данас, Мицрософт уводи још једно ажурирање Интел микрокода за све подржане верзије оперативног система Виндовс 10.

Системи које покреће Виндовс 10 Април 2018 Упдате (верзија 1803) сада имају ново ажурирање микрокода које доноси више ублажавања рањивости. КБ4346084 је доступан за Виндовс 10 Април 2018 Упдате уређаје (верзија 1803) и закрпа се бави најновијим рањивостима. Вреди напоменути да се закрпа неће појавити на уређајима преко Виндовс Упдате-а.Ова исправка је самостално ажурирање намењено за Виндовс 10 верзију 1803 (Виндовс 10 април 2018 ажурирање) и Виндовс Сервер верзију 1803 (Сервер Цоре), компанија објашњава . Подразумевано, ово ублажавање је укључено за Виндовс клијентске системе. Због тога није потребна никаква акција.

Ако користите Виндовс 10 Фалл Цреаторс Упдате и ваш рачунар није закрпљен, КБ4090007 ће се појавити преко Виндовс Упдате-а. Не би требало да наметнете закрпу на свом уређају све док користите најновију верзију оперативног система.

Опет, не би требало да форсирате било какво ажурирање на својим рачунарима. Ако сте упознати са развојем, можете да отворите веб локацију Мицрософт-овог каталога ажурирања и ручно примените закрпе. Данашње безбедносно ажурирање не укључује никаква друга побољшања осим ажурирања Интел микрокода.

Популар Постс