Најновије ажурирање функција оперативног система Виндовс 10 сада је компатибилно са више уређаја

 Блок за надоградњу на Виндовс 10

Прошлог месеца, Мицрософт је упозорио кориснике Виндовс 10 да би могли бити блокирани у надоградњи на Виндовс 10 верзију 20Х2 или друге исправке због проблема са компатибилношћу са Интеловим ССД-ом и неким аудио драјверима.

Корисници су први пут пријавили проблем у октобру, а касније су га признали и Интел и Мицрософт. Током викенда, Мицрософт је открио да је решио проблем који блокира Интелове рачунаре да примењују ажурирања Виндовс 10 функција.

Мицрософт је рекао да проблем компатибилности узрокује да се Виндовс 10 руши са грешком Плавог екрана смрти када се открију екстерни НВМе ССД-ови.Исправка је сада доступна са Кумулативно ажурирање за Виндовс 10 децембар 2020 и аутоматски ће се применити преко Виндовс Упдате-а. 11. децембра, Мицрософт потврђено да је такође уклонио задржавање компатибилности, што значи да више људи сада може да инсталира најновија и предстојећа ажурирања функција.

 Задржавање компатибилности са Виндовс 10

Закрпа из децембра 2020. за Виндовс 10 такође укључује исправке за проблем где се Виндовс Маил и Наратор замрзавају. Још једна грешка је исправљена где апликација Ксбок Гаме Бар престаје да ради на неким конфигурацијама када играте ДКС9 игре

Постоје још неке корисне исправке у пакету са децембарским ажурирањем, али као и увек, кумулативна ажурирања понекад могу изазвати нове проблеме у оперативном систему Виндовс 10, па је боље да се уверите да сте направили резервну копију.

Аудио драјвери

Поред проблема са компатибилношћу ССД-а, Мицрософт је исправио још једну грешку где неки аудио драјвери неће радити. Заштитно задржавање је сада уклоњено за уређаје са погођеним аудио драјверима, али може проћи до 48 сати пре него што се ажурирања понуде вашем уређају.

Нажалост, Виндовс 10 верзија 20Х2 и даље има више познатих проблема . На пример, Мицрософт истражује проблем где ће Виндовс Цредентиалс Манагер приморати кориснике да унесу своје акредитиве у Цхроме и друге апликације након сваког поновног покретања система.

Популар Постс