Најновија статистика удела на тржишту сугерише да би Виндовс 10 ускоро могао да претекне Виндовс 7

 Ажурирање за Виндовс 10 априла 2018

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Према извештају Нет Маркет Схаре за јул 2018. године, Виндовс 10 је успео да повећа свој тржишни удео. Најновији подаци сугеришу да би Виндовс 10 могао лако да претекне Виндовс 7 до краја године, постајући светски оперативни систем број један за десктоп рачунаре.

Очекује се да ће Виндовс 10 победити Виндовс 7 на месту број један до краја ове године. Тренутно Виндов,с 7 држи прву позицију са 41,23% корисника десктопа, док Виндовс 10 држи друго место са 36,58% корисника.Слика кредита: НетМаркетСхаре

Ако усвајање Виндовс 10 одржи темпо, могао би постати водећи светски оперативни систем за десктоп рачунаре до краја 2018. Очекује се да ће се тржишни удео побољшати како би све више корисника прелазило на Ажурирање за Виндовс 10 априла 2018 и добиће још један подстицај када Мицрософт објави Редстоне 5 на јесен.

Усвајање Ажурирање из априла 2018. било је брже од других верзија пошто је Мицрософт објавио ажурирање за све кориснике. Гледајући темпо којим је усвојен, очекујемо да ће Виндовс 10 бити на првом месту до краја године.

Редстоне 5 би могао помоћи да Виндовс 10 досегне више корисника

Мицрософт је тренутно заузет финализацијом следеће велике верзије оперативног система Виндовс 10 Редстоне 5 и очекује се да ће ажурирање јавно објавити у октобру, што би такође могло повећати шансе да већи број корисника изврши надоградњу на најновију верзију оперативног система чим буде доступна за преузимање .

Још један разлог зашто се корисници одлучују за најновију верзију Мицрософт-а, Виндовс 10, је крај подршке за Виндовс 7 који ће се одржати у јануару 2020. Очекује се да предузећа и мала предузећа усвоје Виндовс 10 пре него што Виндовс 7 стигне на ЕОЛ (крај- живота).

Виндовс 7 добија само безбедносне закрпе и не добија никакве нове функције од Мицрософта. С друге стране, Мицрософт је неколико пута рекламирао Виндовс 10 као најбезбеднију верзију оперативног система Виндовс.

Са јавним лансирањем Редстоне 5 за само неколико месеци, очекујемо да ће се тржишни удео Виндовс 10 побољшати и на крају престићи Виндовс 7 и постати оперативни систем број један за десктоп рачунаре.

Популар Постс