Најновија исправка за Виндовс 11 онемогућава хаковање Виндовс 10 Старт менија

 Виндовс 11 класични мени Старт

Највеће промене у оперативном систему Виндовс 11 су трака задатака и мени Старт. Виндовс 11 подсећа на недавно отказани Виндовс 10Кс. Долази са центрираним Старт менијем и иконама на траци задатака, праћеним редизајнираним брзим радњама, освеженим иконама и заобљеним угловима широм оперативног система.

Са Виндовсом 11, Мицрософт је укинуо подршку за живе плочице у корист статичких икона, а искуство метроа из ере Виндовса 8 је званично нестало.

Иако је функција живих плочица онемогућена, заједница је недавно открила начин да врати класични Старт мени. Хак је једноставан: потребно је да омогућите кључ у Регистри-у и поново покренете Екплорер.еке да бисте вратили класични Старт мени, замењујући у потпуности савремени Виндовс 11. Класични Старт мени

Међутим, као део најновијег ажурирања, компанија је онемогућила хак за Регистри да би вратила класични интерфејс Старт менија. Као резултат тога, немогуће је вратити живе плочице и корисници сада морају да користе нови Старт мени без отмјених живих плочица, које су први пут представљене у оперативном систему Виндовс 8.

Према нашим тестовима, хак регистра је уклоњен са Виндовс 11 Буилд 22000.65 из свих издања/СКУ-ова оперативних система. Ако сте већ изменили регистар, примена кумулативног ажурирања ће аутоматски поништити промене и поново омогућити нови Старт мени.

Пошто се ажурирање за Виндовс 11 покреће члановима програма Виндовс Инсидер, увек је могуће да ће подршка за живе плочице бити поново активирана путем опционог прекидача у подешавањима пре него што промене пређу у потпуну јавну верзију. Међутим, нема гаранције да ће се то догодити.

Што се тиче новог Старт менија, он ће бити прилично подела, баш као и било која већа ремонт Виндовс Старт менија.

Све у свему, нови оперативни систем изгледа предивно и полако постаје још бољи.

 Нова трака за претрагу менија Старт

На пример, Виндовс 11 Буилд 22000.65 омогућава подршку за нову траку за претрагу у менију Старт. Остала побољшања укључују подршку за режим напајања у апликацији Виндовс Сеттингс, траку задатака за више монитора и нове распореде снимака за мање екране. Исто тако, Мицрософт је такође подесио ниво транспарентности за Старт мени и Виндовс претрагу.

Међутим, постоји неколико познатих проблема и ограничења у оперативном систему. На пример, корисници не могу да промене локацију/позицију траке задатака а подршка за превлачење/испуштање такође није доступна.

Мицрософт такође истражује проблеме са новим Филе Екплорер-ом, Старт менијем, Виндовс поставкама и виџетима.

Популар Постс