Најбоље нове функције у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018

 Празна радна површина Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт недавно најавио следеће велико ажурирање за Виндовс 10 а извештај прошле недеље је то открио Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018 стиже у првој половини октобра . Виндовс 10 октобар 2018 Упдате долази са сопственим скупом нових функција и у овом чланку ћемо детаљније погледати те промене.

Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018: Најбоље нове функције

Под кодним именом, Виндовс 10 Редстоне 5, следећа исправка долази са значајним бројем додатака, заједно са неколико побољшања корисничког интерфејса и анимације.Нови Филе Екплорер са тамном темом

Виндовс 10 долази са новим и побољшаним Филе Екплорер-ом који садржи дуго очекивану преобразбу тамне теме. Софтверски гигант је недавно објаснио како повратне информације Инсајдера помогле су Виндовс инжењерима да побољшају Филе Екплорер помоћу тамног режима .

 Филе Екплорер са тамном темом у оперативном систему Виндовс 10

Слика љубазношћу: Јен Гентлеман

Иако постоје разне недоследности у овом новом мрачном режиму, менаџер датотека и даље изгледа пристојно након преображаја.

Цлоуд Цлипбоард

 Виндовс 10 Цлипбоард

Људи су буквално тражили међуспремник који има функцију историје и коначно долази у Виндовс 10 са следећим ажурирањем. Цлоуд Цлипбоард-у се може приступити пречицом на тастатури ВИН + В.

Потпуно нова табла међуспремника изгледа једноставно и елегантно. Има екран на коме можете пронаћи све ствари које сте копирали док користите рачунар.

Можете уклонити било коју одређену ставку, обрисати све ставке и чак их закачити за бржи приступ. Такође може да чува фотографије и снимке екрана које сте копирали у међуспремник. Овај нови међуспремник превазилази ваш рачунар јер ће Мицрософтова графичка технологија синхронизовати међуспремник на вашим Виндовс 10 уређајима.

Иста технологија Мицрософт Грапх покреће временску линију и сетове. Ако нисте упознати са Грапх-ом, то је технологија у облаку која омогућава брзу и безбедну размену информација на свим уређајима.

 Подешавања међуспремника

Можете пронаћи нови одељак међумеморије у апликацији Подешавања и одатле можете да прилагодите доживљај међуспремника. Страница са подешавањима међуспремника вам омогућава да укључите историју међуспремника, функцију синхронизације на различитим уређајима и такође можете да обришете податке међумеморије. Да би се поштовала приватност корисника, историја међуспремника и функције синхронизације су подразумевано онемогућене.

Мицрософт ивица

Виндовс 10 октобар 2018 Упдате ће укључити неколико нових функција и побољшања за Едге претраживач. Нема превише великих промена, али претраживач добија нека преко потребна побољшања у овом издању.

 Едге медиа ауто плаи

 • Контроле аутоматске репродукције медија по локацији: Сада можете да контролишете дозволе за аутоматску репродукцију на основу сваке локације. За оне који нису упознати, ова функција у основи искључује аутоматску репродукцију видео записа на веб локацији.

 Значење рубних речи

 • Потражите дефиниције за речи: Постоји нова функција која вам у основи омогућава да тражите дефиниције за кључне речи када читате страницу, ПДФ или документ.

 Едге ПДФ читач

 • ПДФ побољшања у Едге претраживачу: Мицрософт Едге добија побољшања ПДФ читача. Едге ће сада приказати текстуалне описе за иконе тако да изгледа лако разумљиво.
 • Мицрософт је такође додао опцију Додај белешке на траку са алаткама. Говорећи о траци са алаткама, сада је можете закачити на врх документа.
 • Такође можете да откачите траку са алаткама.

Постоји још неколико побољшања. На пример, Мицрософт Едге је ажуриран са побољшањима у рендеровању. Приметићете гомилу исправки перформанси рендеровања у овој верзији.

Апликација Ваш телефон

 Први поглед на апликацију Ваш телефон

Тхе следећа верзија Виндовс 10 долази са апликацијом Ваш телефон . За оне који нису упознати, апликација Ваш телефон може да синхронизује најновије слике снимљене на Андроид телефонима, а очекује се да ће дуго очекивана функција синхронизације СМС-а стићи касније ове године.

Побољшања у бележници

Мицрософт прави неке значајна побољшања искуства проналажења/замена у Нотепад-у . Апликација ће такође запамтити вредности, па чак и стање у пољу за потврду које сте унели последњи пут.

 Нотепад у оперативном систему Виндовс 10

Искуство зумирања текста у Нотепад-у постаје све боље у овом издању. На пример, софтверски гигант је додао опције које вам омогућавају да лако зумирате текст у Нотепад-у.

Листу осталих промена можете пронаћи у наставку:

 • Мицрософт коначно уводи нека побољшања у искуство Нотепад-а. На пример, Нотепад сада може брзо да отвара велике датотеке у Нотепад-у.
 • Сада можете да користите Цтрл + Бацкспаце да избришете претходну реч.
 • Тастери са стрелицама сада прво исправно поништавају избор текста, а затим померају курсор.
 • Број реда и колоне се више не враћа на 1 приликом чувања датотеке у Нотепад-у.

Очекивани датум изласка

Очекује се да ће Виндовс 10 ажурирање за октобар 2018. стићи до друге половине октобра, а Инсајдери би требало да добију коначну верзију до краја септембра.

Популар Постс