Најбоља функција Виндовс 10 остаће ексклузивна за неке уређаје

Виндовс 10 сада ради одличан посао омогућавајући ближу интеграцију између мобилних и десктопа. Иако иОС верзија апликације Ваш телефон остаје ограничена, Андроид корисницима је дозвољено да пресликавају екран свог телефона, синхронизују садржај међуспремника и стримују Андроид апликације на радној површини.

Три кључне карактеристике апликације Ваш телефон – синхронизација међуспремника, стримовање Андроид апликација и огледало екрана телефона и даље су ексклузивне за прегршт телефона које производи Самсунг.

Мицрософтова функција пресликавања екрана апликације Ваш телефон првобитно је дизајнирана за више мобилних уређаја, укључујући ОнеПлус телефоне, али је сужена на функцију само за Самсунг након што је Мицрософт открио проблеме са перформансама.Поред подршке за огледало екрана, Виндовс 10 такође долази са могућностима превлачења и испуштања за датотеке ускладиштене на вашем мобилном уређају, али то неће радити ако немате подржани Галаки телефон.

Корисници који не поседују Самсунг телефон и даље добијају нове функције са ажурирањима апликације Виндовс 10 Иоур Пхоне, али су оне далеко мање. На пример, Мицрософт тренутно тестира функцију која ће вам омогућити да искључите Блуетоотх, ВиФи и мобилну везу директно са радне површине.

 Апликација Самсунг Ваш телефон

Виндовс 10 је недавно ажуриран подршком за телефонске апликације на рачунару и искуство је веома глатко захваљујући Ви-Фи дирецт, Блуетоотх-у и прилагођеним драјверима које су направили Мицрософт и Самсунг.

Ова функција вам чак омогућава да закачите мобилне апликације на рачунар, тако да можете да их покренете без отварања апликације Ваш телефон.

Раније овог месеца, Мицрософт је такође додао подршку за паралелно стриминг Андроид апликација —али опет, ове функције су само за Самсунг телефоне.

Изгледа да чекање неће бити готово за оне који не поседују Самсунг производ јер је Мицрософт потврдио да ће напредне функције апликације Ваш телефон остати ексклузивне за Самсунг телефоне.

 Андроид апликације на десктопу

У августу нам је један анонимни извор рекао да ће напредне функције бити ексклузивне за телефоне компаније Самсунг и Мицрософт. То је зато што су Виндовс 10 потребни посебни драјвери у фирмверу телефона, што значи да би произвођач мобилних уређаја морао да затражи помоћ од Мицрософта.

Иако је Андроид платформа отвореног кода, није могуће да Мицрософт дода ову функцију Андроид ОС-у и да је пренесе на више уређаја.

Може доћи до паметних телефона других произвођача само када обе компаније раде заједно.

Као потврђено од Висхну Натха, Мицрософт-овог старијег инжењера, напредне функције апликације Ваш телефон остаће ексклузивне за Самсунг телефоне јер им је потребна интеграција ОС/фирмвера.

Популар Постс