Надоградња ВинУИ дизајна за Виндовс 10 је и даље на путу за лансирање следеће године

 Виндовс 10 уређаји

ВинУИ 3, као што се можда сећате, је у вези са корисничким интерфејсом и биће примарна компонента дуго очекиваног ажурирања дизајна оперативног система Виндовс 10. ВинУИ је такође важан за Мицрософтов Пројецт Реунион, који има за циљ да донесе модерне УВП АПИ-је и функције у десктоп апликације (Вин32).

ВинУИ већ ради и на Вин32 и на УВП-у, али постаје све бољи са ажурирањем ВинУИ 3, које је још увек на путу за издање за пролеће 2021. (К2/К3).

За оне који нису свесни, ВинУИ се сматра матичном УКС платформом за програмере и испоручује се одвојено од оперативног система, што значи да се може често ажурирати на основу повратних информација из заједнице. ВинУИ чувар места

Као што смо раније ове године известили, а број референци на ВинУИ недавно се појавио у верзијама за преглед Виндовс 10 . Референце на ВинУИ у оперативном систему Виндовс 10 су касније уклоњене из верзија за преглед, али то сугерише да би Мицрософт могао да ажурира Старт мени и Акциони центар идејама из ВинУИ.

Мицрософт је сада објавио ВинУИ 3 Превиев 3 за програмере и додаје подршку за нове функције, укључујући превлачење и испуштање у развојном окружењу.

Према плану пута, компанија је већ објавила три прегледа ВинУИ 3 и пројекат ће се сматрати готовим почетком следеће године.

 Мапа пута издања ВинУИ 3

Вреди напоменути да ће финална верзија ВинУИ 3 такође подржавати Виндовс 10Кс, ефекат откривања Флуент Десигна, прилагођавање насловне траке и још много тога. Мени Старт и Акциони центар биће ажурирани да користе ВинУИ компоненте поред тренутног Виндовс.УИ.КСАМЛ-а.

Виндовс 10 Старт Мену и Ацтион Центер већ користе Флуент Десигн, али имплементација ВинУИ ће омогућити измене испод хаубе и значајна подешавања за улепшавање корисничког интерфејса.

ВинУИ за Виндовс 10 ће корисницима пружити доследно и интуитивно искуство, а такође ће омогућити подршку за заобљене углове. Извештаји су такође показали да можете очекивати ВинУИ у Виндовс Схелл-у и свим апликацијама прве стране.

Према извештајима, ажурирање за Виндовс 10 21Х2 са ВинУИ и другим побољшањима почеће да се пласира потрошачима у другој половини 2021.

Популар Постс