На мрежи се појављују нови докази о Мицрософт-овом Виндовс Цоре ОС-у о којем се прича

 Сурфаце Хуб и Виндовс Цоре ОС

Слика љубазношћу: Виндовс Централ

Речено је да Мицрософт ради на модуларној верзији Виндовс-а намењеној Мицрософт-овој Андромеди и новим факторима облика као што су уређаји са два екрана. Мицрософтов модуларни Виндовс Цоре ОС ће имати поједностављен кориснички интерфејс за различите факторе облика. Моћи ће да покреће ПВА и УВП апликације из Мицрософт Сторе-а.

Недавно је објављено да Мицрософт интерно тестира верзије оперативног система Виндовс 10 за Андромеду , склопиви уређај са два екрана који се очекује да ће бити лансиран касније ове године.У последњих неколико месеци, вишеструки ЛинкедИн огласи за посао и профил такође су се појавили на мрежи са помињањем Виндовс Цоре (ВЦОС). Сви ови налази и гласине сугеришу да је рад на ВЦОС-у већ у току интерно у Мицрософту.

Тхе новооткривени ЛинкедИн профил такође помиње Виндовс Цоре ОС. Профил је открио да компанија ради на Виндовс Дривер Модел (ВДМ) (познат и као Вин32 Дривер Модел) и Виндовс Дривер Фрамеворкс (ВДФ) валидацији за Виндовс Цоре ОС.

ЛинкедИн страница је такође открила да Мицрософт можда ради на рефакторирању Виндовс компоненти како би подржао производе следеће генерације.

Даље објашњава да Вин32 апликације могу бити подржане коришћењем контејнера заснованих на ОнеЦоре-у, али није јасно да ли помињање Вин32 апликација има неке везе са Виндовс Цоре ОС-ом.

Гласине о Виндовс Цоре ОС-у

 Андромеда концепт

Слика љубазношћу: Хари

Виндовс Цоре ОС је постављен да унесе нови живот Мицрософтовој линији десктоп оперативног система са модуларнијим и модернијим интерфејсом.

Виндовс Цоре ОС је недавно примећен у интерним верзијама Виндовс 10 и све то указује да се Мицрософт спрема да направи Виндовс 10 за будући талас склопивих уређаја.

Други извештај је потврдио да Мицрософт припрема Виндовс 10 за будуће форме, али није познато да ли ће и када ће бити најављен модуларни ОС.

По изгледу, ВЦОС је Мицрософтов покушај да учини Виндовс ефикаснијим и модуларнијим. Према гласинама, Мицрософт вероватно ради на подешавању корисничког интерфејса и елемената апликација на Виндовс 10 како би подржао нову породицу склопивих уређаја.

Међутим, Мицрософт није званично потврдио развој ВЦОС-а и ова верзија оперативног система још увек није јавна, а није јасно ни када ће бити представљена. Непотребно је рећи да Мицрософтов покушај да припреми нову верзију Виндовс-а за склопиве уређаје сугерише да је компанија спремна да инвестира и у софтвер и у хардвер за нове факторе облика.

Популар Постс