На данашњи дан пре пет година, Мицрософт је преузео Нокијино пословање са паметним телефонима

 Генерални директор Мајкрософта и Нокије

Мицрософт је 3. септембра 2013. објавио да ће купити Нокијино пословање са мобилним уређајима у укупном износу од преко 5,4 милијарде евра. Тадашњи извршни директор Мицрософта Стив Балмер назвао је куповину храбрим кораком у будућност за обе компаније.

То је храбар корак у будућност – добитна је за запослене, акционаре и потрошаче обе компаније. Окупљање ових сјајних тимова ће убрзати удео и профит Мајкрософта у телефонима и ојачати свеукупне могућности за Мицрософт и наше партнере у целој нашој породици уређаја и услуга, рекао је Стив Балмер, бивши извршни директор Мајкрософта 2013. године. иновација и снага у телефонима по свим ценама, Нокиа доноси доказану способност и таленат у критичним областима као што су дизајн и инжењеринг хардвера, ланац снабдевања и управљање производњом, као и продаја, маркетинг и дистрибуција хардвера.

Мицрософт верује да ће куповина Нокиа пословања са паметним телефонима дати преко потребан подстицај Виндовс Пхоне пословању. Слично, Нокиа је сматрала да је конкуренција Андроида и иОС-а прејака.Интерфејс Виндовс Пхоне-а који садржи плочице изгледао је далеко хладније од иОС-а и Андроид-а, али и Мицрософт и Нокиа једноставно нису продали довољно телефона.

Упркос сјајној комбинацији елегантног хардвера компаније Нокиа и корисничког интерфејса Виндовс Пхоне-а, партнерство није успело да привуче гомиле корисника.

Један од разлога је екосистем апликација. Виндовс Пхоне никада није изградио исти екосистем апликација као друга два оперативна система (Андроид и иОС).

Пут у светлу будућност

Мицрософтова авантура са Нокијом није успела, али то не значи да би Андромеда уређај са два екрана, о коме се дуго причало, пропао.

Мицрософтов Сурфаце уређај критичари и аналитичари сматрају успешним. Са линијом хардвера Сурфаце, Мицрософт је својим хардверским партнерима показао како да направе 2-у-1 Виндовс уређај за продуктивност и креативност.

Мицрософт наводно ради на хибридном уређају са два екрана под брендом Сурфаце и ако се верује да су извештаји тачни, дуго очекивана Андромеда ће изаћи следеће године.

Популар Постс