На данашњи дан пре 20 година изашао је Мицрософтов Виндовс 98

 Мицрософт

Слика љубазношћу: ЦНЕТ.цом

Виндовс 98 је несумњиво једна од најпопуларнијих верзија Виндовс-а до данас и Виндовс 98 више не прима ажурирања и исправке од Мицрософта. Софтверски гигант објавио је оперативни систем Виндовс 98 25. јуна 1998. године, пре тачно 20 година од данас.

Виндовс 95 је стигао у августу 1995. године и представио дугме Старт и траку задатака, а такође је увео и нови концепт плуг анд плаи. Виндовс 98 је био наследник Виндовса 95 и донео је Оутлоок Екпресс, Интернет Екплорер 4.01, Виндовс адресар, Мицрософт ћаскање, НетСхов Плаиер и друга побољшања.



Виндовс 98 Сецонд Едитион је објављен 1999. године, а НетСхов Плаиер је замењен Виндовс Медиа Плаиер-ом 6.2.

Баш као и Виндовс 95, Мицрософтов Виндовс 98 је такође био велика надоградња и увео је дугмад за навигацију уназад и унапред и траку за адресу у Виндовс Екплорер-у. Са Виндовс 98, Мицрософт је такође побољшао УСБ подршку, и то је један од разлога који је довео до широког усвајања УСБ чворишта и УСБ мишева.

У стара времена, у извештају је писало да је продаја надоградњи за Виндовс 98 била већа него што се очекивало и док ажурирање није променило ствари на начин као што је то учинио Виндовс 95, одговор купаца је био веома позитиван.

Вреди напоменути да је покретање оперативног система Виндовс 98 било скромно у поређењу са дебијем Виндовс 95. Виндовс 98 је био важно ажурирање за 95 јер је побољшао оперативни систем, понудио побољшане Интернет могућности и још много тога.

Популар Постс