Мозилла Фирефок претраживач да бисте добили слику у режиму слике на радној површини

 Фирефок за Виндовс

Мозилла стално ради на додавању нових функција за свој Фирефок претраживач како би га одржала у рангу са Гоогле Цхроме претраживачем. Мозилла тренутно тестира још једну нову функцију коју ускоро планира да представи јавности.

Најновија функција Слика у режиму слике или ПиП доступна је у Фирефок Нигхтли-у и омогућава корисницима да гледају видео записе директно на радној површини без затварања прозора. Иако је Мозилла већ имплементирала функцију режима слике у слици у Фирефок Нигхтли, она функционише делимично и има неколико грешака.

Режим слике у слици је такође доступан у другим претраживачима као што су Гоогле Цхроме и Вивалди. Када се ова функција избаци, моћи ћете да гледате ИоуТубе видео записе на врху других прозора.Мозилла такође ради на томе да омогући корисницима да конфигуришу величину искачућег прозора тако што ће отићи у подешавања.

Функција ПиП у другим претраживачима као што је Вивалди омогућава корисницима да омогуће ПиП режим десним кликом на ИоуТубе видео. Искачући прозор у претраживачу Вивалди долази са дугметом за паузу заједно са дугметом за затварање које помаже корисницима да паузирају и затворе видео помоћу миша.

Мозилла тренутно ради на побољшању ове функције и није саопштено када компанија планира да ову функцију уведе свим корисницима Фирефок-а.

Планирана су и друга побољшања

Мозилла такође ради на увођењу серије промена за управљање екстензијама у претраживачу. Фирефок 66 ће побољшати перформансе и такође ће смањити меморијски отисак претраживача.

Компанија каже да се током процеса ажурирања Фирефок-а 66, ЈСОН датотека локалног складишта мигрира у ИндекедДБ што помаже у смањењу меморије и побољшању перформанси претраживача.

Ова промена је потпуно транспарентна за програмере проширења – не морате ништа да радите да бисте искористили предности овог побољшања. Када корисници надограде на Фирефок 66, ЈСОН датотека локалног складишта се тихо мигрира у ИндекедДБ, објашњава Мике Цонца, менаџер производа, Фирефок ВебЕктенсионс.

Нова верзија Фирефок 66 се тестира са бета корисницима и компанија планира да објави нову верзију 19. марта 2019.

Популар Постс