Мозилин Фирефок 62 је сада доступан за јавно бета тестирање за кориснике оперативног система Виндовс

 Фирефок

Слика љубазношћу: Мозилла.цом

Мозилла је након што је широј јавности објавила своју ранију верзију Фирефок-а 61, почела је развојни рад на својој следећој верзији Фирефок-а 62 за веб претраживач. Компанија је сада ставила на располагање најновију верзију Фирефок-а 62 за јавно бета тестирање са новим функцијама.

Најновија верзија Фирефок-а доноси побољшање приватности корисника јер компанија уводи нове опције Цлеар Сите Дата и Цоокие дугме у искачућем прозору поред адресне траке.Ово помаже корисницима да лако избришу локалне податке о прегледању већ посећених веб локација, уз могућност брисања историје, колачића и још много тога. Мозилла такође уводи могућност брисања или брисања свих личних података и података о прегледању са уређаја који није повезан са Фирефок Синц-ом.

Подаци који се могу избрисати укључују лозинке, историју, колачиће, обележиваче и још много тога. Ова опција помаже корисницима да заштите своје податке, посебно ако приступају личним сајтовима као што су банкарски сајтови са других рачунара.

Компанија такође уводи нову функцију заштите од праћења у Фирефок 62 која се може омогућити и онемогућити без икаквих проблема. Идеја функције заштите од праћења је да спречи веб-сајтове да вас прате преко веба.

Новој функцији заштите од праћења може се приступити преко дугмета које се додаје у мени хамбургера. Мозилла такође уводи опцију за приказ слика за преглед у дијалогу Нови обележивач заједно са увођењем могућности прилагођавања различитих одељака странице нове картице као што је Истакнуто.

Мозилла такође доноси неке функције за веб програмере тако што мења правила инспектора са три окна у алаткама за програмере. Очекује се да ће најновији веб претраживач Фирефок 62 бити објављен 5. септембра 2018. за ширу јавност.

Ако сте Фирефок Бета тестер, моћи ћете да се дочепате нове верзије Фирефок-а 62 тако што ћете је преузети на свој Виндовс рачунар. Ажурирање је такође доступно за кориснике Фирефок-а на Линук-у и мацОС-у.

Популар Постс