Мозилин Фирефок 60 је сада доступан за преузимање за кориснике оперативног система Виндовс

 Фирефок

Слика љубазношћу: Мозилла.цом

Прошле недеље смо пријавили да Мозилла ради на побољшању својих функција приватности увођењем нових и побољшаних функција са својим следећим ажурирањем свог Фирефок претраживача. Најновије ажурирање Фирефок 60 је сада доступно за преузимање преко Мозилла сервера. Ажурирање се може преузети за све кориснике Виндовс рачунара од данас.

Најновија верзија Фирефок 60 је део Куантум серије која својим корисницима доноси побољшане карактеристике приватности. Прва на листи нових функција је опција да веб камера аутоматски искључује светло камере када је лице искључено на сајтовима који неће дозволити да се лице корисника сними на другим сајтовима.Ажурирање такође подржава веб аутентификацију омогућавајући корисницима да користе УСБ токен за аутентификацију на својим омиљеним веб локацијама. Нове контроле се додају посебно за ИТ администраторе које ће им омогућити да прилагоде примену Фирефок-а уз помоћ новог механизма политика. ИТ администратори ће сада моћи лако да примене Фирефок за пословне кориснике уз помоћ нових Виндовс групних смерница.

Компанија такође уводи нову имплементацију Респонсиве Десигн Моде како би помогла програмерима да буду део претраживача користећи ИндекедДБ трансакције. Реадер Виев ће сада омогућити већу и побољшану компатибилност тастатура са корисницима који могу да користе АлтГр.

Све ове функције су део издања проширене подршке компаније и компанија је тестирала ове функције са малим бројем бета корисника последњих неколико недеља. Компанија је већ најавила да ће најновије ажурирање за Фирефок 60 бити доступно 9. маја 2018. путем ОТА ажурирања за све кориснике Мозилла-е на Виндовс-у, Мац-у и Линук-у.

Мозилла је напорно радила да настави да ажурира свој Фирефок претраживач новим функцијама, али није успела да деградира Гоогле Цхроме са места број један у трци веб претраживача. Компанија планира да уведе још нових функција у својим предстојећим ажурирањима за свој Фирефок претраживач и ми ћемо вам овде донети све детаље.

Популар Постс