Можете смањити употребу РАМ-а за Виндовс 11 избегавањем његових нових функција

 Коришћење РАМ-а у оперативном систему Виндовс 11

Одређене функције и поставке су подразумевано омогућене у оперативном систему Виндовс 11 које бисте можда желели да онемогућите да бисте побољшали брзину оперативног система. Ако имате неподржани уређај или стари хардвер са малом количином РАМ-а, требало би да одмах ограничите или онемогућите икону Мицрософт Теамс која је закачена на траку задатака новог оперативног система.

Као што вероватно знате, Мицрософт Теамс има значајнију улогу него што се очекивало у најновијој верзији оперативног система Виндовс. Апликација Теамс је интегрисана у траку задатака, омогућавајући корисницима са личним налозима да започну ћаскање или видео конференцијске позиве и позову своје пријатеље на платформу.

Поред тимова, трака задатака Виндовс 11 такође долази са још једним новим додатком под називом Видгетс табла. Ова два нова дугмета су закачена на траку задатака поред свих уобичајених опција, као што су мени Старт и Таск Виев. Као што можете видети на снимку екрана испод, табла виџета вам омогућава да прегледате и управљате вестима, виџетима и још много тога. Виндовс 11 виџети су спори

Према речима бившег радника Мајкрософта Мицхаел Ниехаус , можда би било добро да искључите ове иконе ако више волите перформансе него фенси функције.

То је зато што Видгети и Мицрософт Теамс ћаскање покрећу Мицрософт Едге ВебВиев2 процесе у позадини. ВебВиев2 је део Мицрософт Едге-а и неопходан је за веб-базиране апликације као што су тимови или виџети у оперативном систему Виндовс 11. Нажалост, ови процеси у неким случајевима захтевају много ресурса.

Функција Виндовс 11 виџета покреће ВебВиев 2 процесе само када кликнете на његово дугме и прегледате фид. С друге стране, икона за Теамс ћаскање на Виндовс 11 траци задатака, која је улазна тачка за Мицрософт Теамс 2.0, могла би да користи ресурсе система без предузимања било чега.

 Виндовс 11 Теамс ћаскање

Када је икона закачена на траку задатака, она покреће активности везане за веб у позадини током процеса пријављивања. У апликацијама као што је Процесс Екплорер, одмах ћете приметити чак девет процеса везаних за Теамс клијент.

 Коришћење Мицрософт Теамс РАМ-а

ИТ администратор Ниехаус је приметио да ће уклањање иконе Теамс онемогућити ове ВебВиев2 процесе при покретању.

Онемогућавање овога можда неће одмах утицати на ваше свакодневно искуство, али како покрећете више апликација или веб апликација, ограничавање колико истовремених процеса ВебВиев 2 ради у позадини може се показати корисним.

Да бисте побољшали перформансе вашег оперативног система, једноставно кликните десним тастером миша на таблу виџета и икону Теамс и откачите их.

Упозорење, можда постоје друге грешке и функције које утичу на перформансе нашег Виндовс 11 уређаја, па би можда било добро да инсталирате Најновије опционо ажурирање за Виндовс 11 , посебно ако је ваш уређај за складиштење спорији него иначе.

Као што смо раније известили, Мицрософт је развио одговарајућу исправку за спору брзину писања у оперативном систему Виндовс 11 и исправка је тренутно укључена у опционо ажурирање. Ако не желите да инсталирате опциона ажурирања, можете сачекати и издање закрпе у уторак за фебруар 2022.

Популар Постс