Можете да покренете оба Мицрософт Едге истовремено у оперативном систему Виндовс 10

 Мицрософт Едге Дев на Виндовс-у

Мицрософт је рекао да ће нови претраживач Едге заснован на Цхромиум-у бити доступан за Виндовс 10, Виндовс 7 и мацОС од 15. јануара 2020. Мицрософт ће понудити самостални инсталациони програм Мицрософт Едге за све подржане платформе, али ће нови Едге бити у пакету са Виндовс 10 такође.

То значи да ће Мицрософт Едге заснован на Цхромиуму заменити класични Едге претраживач одмах након опште доступности. Као што смо раније известили, Мицрософт ће испоручити своје нове кориснике Едге засноване на Цхромиум-у путем Виндовс Упдате-а и са ваше стране није потребна никаква радња.

Све ваше плочице менија Старт, пречице, иконе на траци задатака и подаци аутоматски ће мигрирати на следећу верзију Мицрософт Едге-а. Мицрософт је такође приметио да ће сви покушаји покретања класичног Едге-а преусмерити на нови Едге, али ћете моћи да покрећете оба претраживача истовремено тако што ћете унети измене у смернице групе.Крајем новембра, Мицрософт документ подршке тихо откривен да је могуће истовремено покренути обе верзије претраживача ако подесите поставке смерница групе.

Према Мицрософт-у и нашем сопственом тестирању, Цхромиум Едге (стабилан) сакрива класични Едге прегледач на нивоу система . Ако желите да видите обе верзије Едге-а, потребно је да користите смернице групе и следите ове кораке:

  • Уређивач смерница групе за претрагу у Виндовс претрази.
  • Идите на Конфигурације рачунара.
  • Отворите Административни шаблони > Мицрософт Едге Упдате > Апликације
  • Изаберите Дозволи искуство прегледача Мицрософт Едге Сиде би Сиде.
  • Кликните на поставку „Измени смернице“.
  • Изаберите „Омогућено“ и кликните на ОК.

Мицрософт препоручује корисницима да омогуће ову опцију пре него што се примени нови Едге претраживач; у супротном, морате поново покренути инсталатер да би се промене одразиле.

Вреди напоменути да је уређивач смерница групе доступан само у Профессионал и Ентерприсе издањима оперативног система Виндовс 10.

Популар Постс