Модерни Виндовс Филе Екплорер ће коначно стићи са Виндовс 10Кс

 Виндовс 10 Модерн Филе Екплорер

Виндовс 10Кс је првобитно требало да буде оперативни систем за производе са два екрана као што је Сурфаце Нео, али стићи ће на традиционалне лаптопове са једним екраном прво, према Мицрософт-у.

Коначна верзија оперативног система Виндовс 10Кс укључује нови модерни Филе Екплорер који има дубоке корене у ОнеДриве-у као део Мицрософт-овог приступа на првом вебу. Као што можда знате, Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 10 је тренутно део Виндовс Схелл-а и омогућава вам да претражујете фасцикле и датотеке, али је такође одговоран за друге делове ОС-а.

У оперативном систему Виндовс 10Кс, модерна верзија Филе Екплорер је независна апликација са приступом вашим датотекама у локалном складишту и само ОнеДриве. Модерни Екплорер у оперативном систему Виндовс 10Кс

Идеја је да се обезбеди блиска интеграција ОнеДриве-а и има смисла јер је Виндовс 10Кс прво веб попут Гоогле-овог Цхроме ОС-а.

Модерни Филе Екплорер не долази са напредним функцијама као што је „Овај рачунар“, али и даље можете да претражујете локалне датотеке поред оних у ОнеДриве-у. Модерна замена Филе Екплорер-а би била основна, барем за сада.

 Подешавања Филе Екплорер-а

Као што можете видети на горњем снимку екрана ране верзије модерног менаџера датотека, Мицрософт је уклонио све застареле компоненте класичног Екплорер-а, који укључује мрежна подешавања и пуноправни мени својстава. Опције везане за складиште сада су доступне само у главној апликацији Подешавања.

Мицрософт је такође онемогућио подршку за екстензије Филе Екплорер-а или апликације као што је ОпенСхелл у оперативном систему Виндовс 10Кс.

Десктоп и веб апликације у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт неће тестирати оперативни систем Виндовс 10Кс са јавношћу, што је довело до питања, забринутости и претпоставки о квалитету оперативног система и о томе како би апликације прве стране могле да испадну.

Према поузданим изворима, Мицрософт је већ финализирао РТМ кандидата за Виндовс 10Кс , који је заснован на грани „Виндовс 10 Ирон“. Финалној верзији оперативног система Виндовс 10 недостаје подршка за Вин32 апликације, али а нова услуга под називом „Цлоуд ПЦ“ може да се користи за стримовање апликација преко интернета тако да не морају да се инсталирају изворно.

Подршка за матичне десктоп апликације за Виндовс 10Кс неће бити лансирана барем крајем 2021. или почетком 2022. године.

Поред класичног Филе Екплорер-а, Виндовс 10Кс неће доћи са УВП апликацијама Маил и Цалендар и Оффице апликацијама за десктоп рачунаре. Уместо тога, од корисника ће се тражити да користе Оффице и Оутлоок веб апликације, које се ажурирају чешће од УВП верзија.

Популар Постс