Мобиле Схелл за Виндовс 10 АРМ чини значајан напредак

 Виндовс 10 АРМ за телефоне

Мицрософт више званично не производи оперативни систем за паметне телефоне и Виндовс 10 Мобиле ће престати да добија безбедносна ажурирања следеће године. Док Виндовс 10 Мобиле нестаје, група посвећених програмера је пренела Виндовс на АРМ (пуна верзија Виндовс 10) за АРМ платформе у породицу Лумиа 950 и Ацер Јаде Примо.

ако ти инсталирајте Виндовс 10 АРМ на свој Виндовс Пхоне , и даље сте заглављени да користите оперативни систем за десктоп рачунаре на малом уређају и мораћете да користите интерфејс који није дизајниран за паметни телефон.

Ипак, могућност покретања пуног Виндовс 10 ОС-а на паметном телефону звучи добро и била би боља опција од Виндовс 10 Мобиле у 2020. Да би употпунио овај пројекат, независни програмер АДелтаКс ради на Мобиле Схелл-у за Виндовс 10 на АРМ-у.Мобиле Схелл би вам омогућио да покренете Виндовс 10 на АРМ-у са интерфејсом сличним Виндовс 10 Мобиле. Мобиле Схелл модификује елементе корисничког интерфејса Виндовс 10 на АРМ-у како би ОС учинио лакшим за прсте када ради на паметном телефону као што је Лумиа 950, који има АМОЛЕД екран од 5,2 инча (130 мм).

 Мобиле Схелл за Виндовс 10 АРМ

Пројекат Мобиле Схелл је био првобитно представљен у јуну и остварила је значајан напредак у последњих неколико месеци. Према програмеру, Мобиле Схалл је био преписана у Ц++ и КСАМЛ острвима.

КСАМЛ Исландс је нова технологија која омогућава програмерима да користе УВП УИ елементе на постојећим Вин32 апликацијама. Такође може да модернизује и побољша искуство постојећих Вин32 апликација и компоненти.

Виндовс 10 АРМ Мобиле Схелл је тестиран на Лумиа 950 и перформансе су невероватно глатке. Није познато када и како би се Мобиле Схелл могао инсталирати, али би требало да буде спреман до краја подршке за Виндовс 10 Мобиле.

Раније ове године, компанија из Редмонда је изјавила да корисници Виндовс 10 Мобиле неће добијати ажурирања, укључујући безбедносне закрпе или месечне закрпе, од 10. децембра 2019. После 10. децембра, неке функције и апликације на Виндовс 10 Мобиле могу престати да функционишу, укључујући ВхатсАпп .

Мицрософт ће такође онемогућити аутоматско и ручно прављење резервних копија уређаја у облаку 10. марта 2020.

Након што подршка за мобилне платформе престане, вероватно би требало да покушате да инсталирате Виндовс 10 АРМ пре него што ствари престану да раде – запамтите да Мицрософт неће бити ту да вас подржи са хардверским и софтверским проблемима 2020.

Популар Постс