Многи корисници оперативног система Виндовс 7 још увек не врше надоградњу на Виндовс 10

 Виндовс 7 ажурирања

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт више не објављује безбедносна ажурирања за Виндовс 7 и компанија охрабрује све да надограде на Виндовс 10, али корисници не журе да одбаце свој омиљени ОС.

Напори за надоградњу Виндовс 10 нису тако агресивни као у данима када је Мицрософт лансирао Виндовс 10. У јануару је Мицрософт рекао да је инсталирао ажурирање за Виндовс 7 на неким рачунарима како би помогао корисницима да пређу на нови ОС.Обавештење о надоградњи оперативног система Виндовс требало би да води рачуна о процесу ажурирања и такође помаже у покретању инсталације оперативног система Виндовс 10.

Упркос томе што је Виндовс 7 стигао до краја подршке и Мицрософт подсећа кориснике обавештењима преко целог екрана, Виндовс 7 је и даље други најчешће коришћени оперативни систем за десктоп рачунаре компаније Мицрософт. Прошло је два месеца откако је подршка за Виндовс 7 престала и ствари су се једва промениле.

Ушли смо у март, али солидно језгро оперативног система Виндовс 7 није вољно да се надогради на Виндовс 10 упркос ризицима по безбедност и приватност. Фебруарски подаци које је обезбедио НетМаркетСхаре открили су да је Виндовс 7 пао на само 25,20 одсто тржишта десктоп рачунара, док је Виндовс 10 на 57,39 одсто рачунара.

 Виндовс 7 тржишни удео

Ово је живи доказ да основна публика Виндовс 7 није спремна да се ускоро надогради на Виндовс 10 и да се тржишни удео можда неће значајно променити у наредним месецима. У свету предузећа, многи већ плаћају прилагођену подршку и више предузећа би могло да купи проширену подршку за Виндовс 7 како би одложила проблеме са надоградњом Виндовс 10.

Без сумње, Виндовс 7 ће наставити да опада, али подаци о тржишном уделу сугеришу да је миграција на Виндовс 10 спорија него што се очекивало.

Према корисницима и нашем сопственом тестирању, Мицрософт и даље пружа бесплатне надоградње на Виндовс 10 ако унесете важећи Виндовс 7 Про, Хоме или Ултимате кључ производа.

Ако је ваш рачунар релативно нов и упоредили сте перформансе свог хардвера са данашњим стандардима, вреди надоградити на Виндовс 10.

Да бисте бесплатно добили Виндовс 10, преузмите и користите Мицрософтов алат за креирање медија на свом Виндовс 7 уређају и једноставно извршите надоградњу.

Популар Постс