Мицрософтово ажурирање закрпа у уторак поправља 51 рањивост

 Мицрософт

Слика љубазношћу: Фортуне.цом

Мицрософт је објавио свој нови сет ажурирања Патцх Туесдаи за који је сада доступан свим корисницима. Најновија ажурирања долазе са исправкама за најмање 51 рањивост која утиче на оперативни систем Виндовс, Мицрософт Едге и Оффице Суите.

Мицрософт препоручује корисницима да инсталирају најновији сет ажурирања Патцх Туесдаи на своје радне површине чим буду доступни како би се клонили било каквих већих проблема.Патцх Туесдаи ажурирања долазе са више исправки за рањивост Спецтре која је била главни проблем који је утицао на кориснике Виндовс 7. Рањивост Мелтдовн и Спецтре највише је утицала на Виндовс 7 рачунаре и неке Интел процесоре. Компанија је већ објавила многе закрпе раније како би решила проблеме који се односе на рањивост Спецтре и очекујемо да ће Интел испоручити нова ажурирања микрокода у наредним недељама након најновијег ажурирања закрпе у уторак.

Мицрософт се такође побринуо да реши проблем рањивости са грешком у удаљеном коду која би помогла нападачу да покрене произвољни код на налогу локалног система.

Да би искористио рањивост, нападач би користио злонамерни ДНС сервер да пошаље оштећене ДНС одговоре на циљ, Мицрософт каже , додајући да ово ажурирање мења начин на који ДНСАПИ.длл рукује ДНС одговорима.

Редмонд Гиант такође потврђује да постоји грешка која дозвољава даљинско извршавање кода када ХТТП Протоцол Стацк (Хттп.сис) неправилно рукује објектима у меморији. Ово би олакшало нападачу да искористи рањивост и преузме контролу над системом.

Рањивост даљинског извршавања кода постоји када ХТТП Протоцол Стацк (Хттп.сис) неправилно рукује објектима у меморији. Нападач који је успешно искористио ову рањивост могао би да изврши произвољан код и преузме контролу над погођеним системом, компанија објашњава . Да би искористио рањивост, у већини ситуација, нападач без аутентификације може послати посебно направљени пакет на циљани Хттп.сис сервер.

Најновије ажурирање закрпа у уторак названо је ажурирањем јуна 2018. и доступно је путем Виндовс Упдате-а. Запамтите да је потребно поновно покретање вашег уређаја да бисте преузели ажурирање закрпе за уторак из јуна 2018.

Популар Постс