Мицрософтова надоградња на Виндовс 10Кс поново је одложена

Виндовс 10Кс, који је Мицрософтов нови оперативни систем за лагане уређаје налик Цхромебоок-у, можда неће бити објављен широј рачунарској јавности скоро у другој половини године.

раније, Мицрософт је гледао на временски оквир лансирања „пролеће 2021.“ (март-мај). за Виндовс 10Кс, али софтверски гигант је одложио издавање, а могући разлог за то је зато што више проблема са стабилношћу и даље треба да се закрпе.

Нова верзија оперативног система Виндовс 10Кс сада би требало да буде финализована у пролеће 2021. уз побољшања квалитета, а општа доступност оперативног система је померена за другу половину 2021. године.Вреди напоменути да датум изласка оперативног система Виндовс 10Кс још увек није потврђен и да се може променити – али ово је тренутни распоред у Мицрософту, барем интерно .

 Виндовс 10Кс почетни екран Виндовс 10Кс је први пут најављен у октобру 2019. и првобитно је требало да буде лансиран са уређајима са два екрана као што је Сурфаце Нео.

Виндовс 10Кс за два екрана и Сурфаце Нео је одложен на неодређено време , а сада се очекује да ће модуларни оперативни систем слетјети на уређаје са једним екраном.

Виндовс 10Кс ограничења

Нажалост, Виндовс 10Кс ће се и даље испоручивати са неколико ограничења. На пример, неке (најнапредније) апликације неће радити јер Виндовс 10Кс неће бити испоручен са ВАИЛ-ом, што је нова технологија потребна за покретање Вин32 апликација путем виртуелизације.

Исто тако, неће све апликације Виндовс продавнице радити на оперативном систему Виндовс 10Кс. Биће подржане само УВП и веб апликације. За сада можете да преузимате и инсталирате УВП апликације само из Мицрософт Сторе-а и Прогрессиве Веб Аппс преко Мицрософт Едге претраживача.

Такође је вредно напоменути да лагани ОС компаније није за свакога и да се неће продавати као замена за ваш тренутни Виндовс уређај.

За опште потрошаче, каже се да Мицрософт ради на томе следећа генерација Виндовс-а са значајна побољшања за Акциони центар , трака задатака, мени Старт и још много тога.

Популар Постс