Мицрософтова лагана верзија Виндовс-а, о којој се прича, има ново кодно име

 Истакнуто ажурирање за Виндовс 10 априла 2019

Мицрософт наводно ради на новој лаганој верзији свог Виндовс оперативног система кодног назива „Лите“. Није познато да ли ће Мицрософт лансирати лагани оперативни систем под брендом Виндовс. Према извештајима, Виндовс Лите је дизајниран за покретање прогресивних веб апликација (ПВА) и апликација Виндовс продавнице.

Виндовс Лите је Мицрософтов одговор на Цхромебоок-ове које су оствариле импресивне успехе у области образовања. Да би се супротставио растућем утицају Гугла на територији, Мицрософт ради на лаганом оперативном систему који ће радити на разним новим уређајима, укључујући Центаурус, 2-у-1 лаптоп величине са два екрана.

Данашњи нови извештај тврди да је Мицрософт финализирао ново кодно име за свој лагани ОС. Мицрософт је за своју нову платформу узео кодно име „Санторини“ уместо „Лите“.Санторини

Кодно име је надимак који компанија додељује свом софтверу и хардверу за интерно тестирање. Кодна имена имају значење и у овом случају, Санторини је мало острво у Егејском мору.

За разлику од Виндовс 10, овај нови лагани ОС ће наводно понудити потпуно ново искуство и прилагођено је специфичним потребама ученика који ће га користити.

Извештаји су такође открили да се нова Мицрософтова платформа припрема за рад са два дизајна — Центаурус и Пегасус. Као што су претходне гласине сугерисале, Центаурус је линија уређаја са два екрана. Пегасус је, с друге стране, намењен за 2-у-1 и лаптопове са којима смо сви упознати.

Више о Мицрософтовим плановима за лагану платформу можемо сазнати на конференцији за програмере Буилд у Маил-у. Искуство Санторинија је другачије када се користи на уређају са два екрана и традиционалним лаптоповима.

Шта мислите о лаганој верзији Виндовс-а? Јавите нам у коментарима.

Популар Постс