Мицрософтов Виндовс Цоре ОС за телефоне замишљен у новом концепту

 Концепт Виндовс Цоре ОС у 3Д

Мицрософт је већ потврдио да неће правити традиционални паметни телефон са Виндовс оперативним системом, али је компанија спремна да објави модуларни мобилни уређај кодног назива „Андромеда“. Гласине о Андромеди на површини и Виндовс Цоре ОС до сада охрабрују.

Иако митски Сурфаце Пхоне је отказано пре неког времена, навијачи нису спремни да одустану. Многи људи и даље користе Виндовс Пхоне јер телефон ради управо оно што корисник треба да ради, а Мицрософт објављује безбедносна ажурирања другог уторка у месецу.

Данас је дизајнер објавио нови концепт који показује карактеристике Виндовс Цоре ОС-а који ради на митском Мицрософт-овом Сурфаце телефону. Мицрософтов следећи мобилни уређај ће покретати компанијски Виндовс Цоре ОС, модуларна верзија Виндовс 10 која би требало да ради на било ком уређају.Андромеда и Виндовс Цоре ОС ће поново осмислити мобилну индустрију, али да би се то догодило, Мицрософт мора да осигура да ће његов следећи улазак у мобилну индустрију бити сигуран успех.

Концепт Виндовс Цоре ОС за телефоне

Концептуални видео приказује прилагођени екран за покретање који изгледа слично Мицрософт Сурфаце уређајима. Закључани екран је ажуриран виџетима уживо, иконама на траци задатака и Цортаном која приказује подсетнике, то је нешто што је Мицрософт желео да уради. Следећи је мени за пријаву са дугмадима за приступачност, иако је екран пренет са Виндовс 10 радне површине и то нема смисла на телефонима.

1 од 6  Мени за пријаву на Виндовс Цоре ОС  Почетни екран Виндовс Цоре ОС-а  Концепт Виндовс Цоре ОС у 3Д  Апликација за калкулатор Виндовс Цоре ОС  Виндовс Цоре ОС апликације

Почетни екран је скоро исти. Има Флуент Десигн, побољшане плочице уживо, виџете, вишеструки почетни екран, а трака задатака је на дну екрана. Концепт је у основи пренео Виндовс 10 десктоп функције на телефоне са неким подешавањима. Мултитаскинг и анимација изгледају прилично лепо.

У концепту, телефон је демонстриран са могућношћу да покрене пуне Виндовс 10 апликације које би могле бити кључна карактеристика. Концепт је замислио функције које се очекују у Виндовс Цоре ОС за телефоне.

Према извештајима, Виндовс Цоре ОС ће покретати Андромеду и радити на АРМ процесору, тако да такав уређај може да испоручи далеко бољи век трајања батерије од к86 уређаја, и вероватно би обезбедио интернет могућности Алваис Цоннецтед. Дизајн са двоструким екраном такође може омогућити покретање Виндовс десктоп апликација на њему.

Виндовс Цоре ОС је дизајниран да прилагоди кориснички интерфејс уређају на коме ради Виндовс, без обзира на хардвер. Интерфејс би могао да личи на Виндовс 10 када је прикључена тастатура или миш и пружио би потпуно искуство радне површине на рачунару.

Популар Постс