Мицрософтов Виндовс 10Кс изненађујуће се појављује на мрежи

 Виндовс 10Кс заглавље

Мицрософт је представио верзију оперативног система Виндовс 10Кс оптимизовану за два екрана у октобру 2019. године и наводно долази на уређаје са једним екраном у првој половини 2021. Мицрософт је сада случајно објавио страницу за преузимање Цхромиум Мицрософт Едге на којој су Виндовс 10Кс и ХолоЛенс наведени као подржане верзије.

У време писања ове приче, Мицрософт Едге је преузео страна који наводи Виндовс 10Кс и ХолоЛенс у одељку за друге платформе и даље је доступан.

На основу кеширане верзије веб локације доступне на Гоогле-у, можемо рећи да је Мицрософт ажурирао своју веб локацију тако да укључи „Виндовс 10Кс“ и „ХолоЛенс“ на листу подржаног хардвера раније данас. Платформе које подржава Мицрософт Едге

Један од главних закључака из документа је да Мицрософт већ развија Цхромиум Едге за Виндовс.Цоре, ХолоЛенс и Ксбок Оне породицу.

 Мицрософт Едге за Виндовс 10Кс

Прошле године, извештаји су сугерисали да ће Мицрософт оптимизовати Цхромиум Едге за Виндовс 10Кс за флексибилније софтверско искуство и да неће доћи са УВП Едге.

Према извештајима, Мицрософт ће промовисати свој предстојећи Виндовс 10Кс као конкурент за Цхроме ОС. Мицрософт такође планира да омогући подршку за Вин32 апликације користећи Цлоуд ПЦ, али овај оперативни систем ће вероватно бити искључиво у вези са УВП и ПВА.

Виндовс 10Кс ће покретати само универзалну Виндовс платформу (УВП) и веб апликације. Апликације као што су Спотифи, Убер итд. биће подржане све док могу да раде у Мицрософт Едге контејнеру или УВП-у.

У 2022. години, када Мицрософт планира да прошири Виндовс 10Кс како би укључио факторе са двоструким екраном, Мицрософт би могао да оживи модел виртуелизације Вин32 апликација.

Извори су такође сугерисали да ће се Виндовс 10Кс такмичити са Цхромебоок-овима, који су популарни у учионицама.

Предузећа заинтересована за јефтине Виндовс 10Кс рачунаре ће моћи да покрећу своје Вин32 програме који се нуде преко Цлоуд ПЦ-а или сличне технологије. Цлоуд ПЦ и подршка за стримовање десктоп апликација помоћи ће у испуњавању потреба предузећа, као и у решавању проблема компатибилности.

Популар Постс