Мицрософтов Виндовс 10 Кс се преноси на Аппле МацБоок

 Виндовс 10Кс хакован

Мицрософт промовише Виндовс 10 Кс као решење по мери за нову класу склопивих уређаја као што је Сурфаце Нео. Иако Мицрософт никада није јавно потврдио верзију 10Кс оптимизовану за лаптоп, ми то знамо Мицрософт планира да га уведе на обичне уређаје на преклоп у блиској будућности.

Интерни документи Мицрософта који су процурили су такође потврдили да ће Виндовс 10 Кс имати различит кориснички интерфејс у ​​зависности од уређаја који користите, што сугерише да ће се ОС у неком тренутку покренути на редовним уређајима.

Можда је најзанимљивија информација да се Виндовс 10 Кс може инсталирати на било који уређај укључујући Апплеов МацБоок и да ради заиста добро.Мицрософт је 11. фебруара објавио рану верзију Виндовс 10 Кс емулатора док се компанија креће ка лансирању Сурфаце Нео са два екрана у децембру 2020.

 Виндовс 10Кс на МацБоок-у

Неки независни програмери успели су да инсталирају слике емулатора Виндовс 10 Кс на неподржаним машинама као што је Аппле МацБоок. Инсталирање оперативног система Виндовс 10 на Аппле-овом широком популарном водећим хардверу није тежак део, тежак део је да се ОС заиста покрене и правилно подржава МацБоок драјвере.

Програмер који пролази Бен открили су да Виндовс 10 Кс ради глатко на Аппле МацБоок-у и да чак и покрети реагују исправно.

 Виндовс 10Кс МацБоок

Као што можете видети на горњој слици екрана, Виндовс 10 Кс заснован на верзији 2004 ради на Аппле МацБоок-у са Интел Цоре м3 ЦПУ-ом и 8 ГБ РАМ-а. Већина драјвера је употребљива из кутије, укључујући драјвер тачпеда који користи ОнеЦореУАП ДДИ усаглашеност.

Све док можете да онемогућите безбедно покретање на свом уређају, моћи ћете да покренете радну површину оперативног система Виндовс 10.

Такође је могуће инсталирати оперативни систем на лаптопове других произвођача. На пример, један дев каже успео је да инсталира и покрене Мицрософтов модуларни ОС на свом Леново ТхинкПад Т480с, али постоје приметни недостаци корисничког интерфејса због чудних конфигурација омогућених у слици система емулатора.

 Виндовс 10 Кс Старт мени

Виндовс 10Кс на Леново ТхинкПад

Као што смо раније известили, биће могуће инсталирати ОС на било који Виндовс и мацОС уређај, али има још посла пре него што се дође до те тачке.

Мицрософт тренутно не планира да подржи Виндовс 10 Кс на десктоп рачунарима и његова одрживост је неизвесна. Мораћемо само да сачекамо да Мицрософт баци више светла на будућност Виндовс-а за лаптоп, ПЦ и десктоп.

Популар Постс