Мицрософтов Виндовс 10 данас пуни три године

  Виндовс 10 рођендан

Слика љубазношћу: Масхабле.цом

Срећан рођендан, Виндовс 10! На данашњи дан пре три године, Мицрософт је лансирао Виндовс 10 као бесплатну надоградњу за Виндовс 7 и 8.1. У то време, Мицрософт је рекао да је будућност Виндовс као услуга и да нема тајних ажурирања у наставку. Све је то само Виндовс 10.

Уместо великих издања, сада постоје редовна побољшања и ажурирања. Мицрософт закрпи Виндовс 10 са безбедносним и небезбедносним исправкама једном или чак два пута месечно, а ажурирања нових функција се објављују два пута годишње. Мицрософт је активно радио на Виндовс 10 како би осигурао да се протеже на више типова уређаја.Програм Виндовс Инсидер

Вреди напоменути да је путовање оперативног система Виндовс 10 заправо почело 30. септембра 2014. године, али је било доступно само за кориснике који су били уписани у Виндовс Инсидер програм. Виндовс 10 је успешан због повратних информација које је Мицрософт добио од ентузијаста. Програм Инсајдер је омогућио корисницима да преузму ране развојне верзије оперативног система много пре његовог објављивања и помогао је Мицрософту да обликује платформу.

Старт Мену

Оригинални мени Старт у оперативном систему Виндовс 10

  Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

Горњи снимак екрана приказује први мени Старт који је био доступан у верзији 9841 оперативног система Виндовс 10. Заснован је на старом скупу АПИ-ја уведеном у Виндовс 8.

Старт мени је добио мање промене корисничког интерфејса са Новембарским ажурирањем

  Старт мени у новембарском ажурирању

Слика љубазношћу: ПЦМаг

Виндовс 10 Новембарско ажурирање је било прво велико ажурирање за Мицрософтов Виндовс 10 ОС и омогућило је корисницима да повећају одељке плочица менија Старт на четири плочице средњег квадрата. Иконе за промену величине су ажуриране да би вам показале како ће изгледати у контексту других плочица.

Постало је боље са ажурирањем за годишњицу оперативног система Виндовс 10

  Старт мени у Виндовс 10 Анниверсари Упдате

  Мени свих апликација на почетном екрану оперативног система Виндовс 10

Уз Виндовс 10 Анниверсари Упдате, Мицрософт је побољшао Старт мени чистијим дизајном који је смањио количину кликања и померања потребних за покретање апликација. Мицрософт је поједноставио задатке и подигао листу Све апликације на највиши ниво, олакшавајући приступ свим апликацијама.

Мицрософт је донео Флуент Десигн у Старт мени са Цреаторс Упдате-ом

Са Виндовс 10 Цреаторс Упдате и Фалл Цреаторс Упдате, Мицрософт је увео акрилни материјал Флуент Десигн-а на почетак. Донео је прелеп слој транспарентности. Мицрософт је такође направио глатки доживљај промене величине и побољшао прелазак на режим таблета.

На крају, али не и најмање важно, Мицрософт је додао иконе у контекстне меније за дизајн који је лакши за употребу.

Мени Старт у свом најбољем издању

  Старт мени за Виндовс 10 Спринг Цреаторс Упдате

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Са ажурирањем за Виндовс 10 Април 2018, мени Старт је бољи него икад. Мицрософт је закачио документе и слике у лево окно старт менија што је олакшало проналажење ваших ствари. Такође можете да закачите честа одредишта као што су преузимања, музика и видео снимци.

  • Поједностављено груписање слова у Старт за језике источне Азије.
  • Нови ефекат откривања за почетак у свим апликацијама: ефекат осветљења за осветљавање важних елемената када миш пређе преко њих.
  • Више фасцикли које се могу открити.

Шта мислите о Виндовс 10? Јавите нам своје мисли у коментарима испод.

Популар Постс