Мицрософтов Сурфаце Пхоне замишљен у новом запањујућем концепту

Мицрософт је већ схватио да ће непосредна будућност паметних телефона вероватно кренути на преклоп, а компанија развија такозвани Сурфаце Пхоне. Склопиви телефони-таблети свакако имају смисла с обзиром на чињеницу да идеја о обичним паметним телефонима достиже врхунац својих могућности. Док су се неки Андроид уређаји одлучили за „иновативне“ дизајне без ивица и уреза, Мицрософт размишља о новој категорији уређаја.

Мицрософт ентузијаста је данас објавио нови концепт који замишља Сурфаце Пхоне који ће радити и као паметни телефон са оперативним системом Виндовс 10 и као таблет, захваљујући преклопном екрану и шаркама. Концепт реплицира Мицрософт патенте и замишља иновативне факторе форме, укључујући потпуно затворен режим попут књиге, режим таблета и режим шатора.

Наравно, будући да су ово само концепти, цео овај концептуални Сурфаце Пхоне можда никада неће ни угледати светлост дана, а стварни уређај ако буде лансиран био би потпуно другачији од онога што видимо овде.Чини се да је фокус концепта софтвер, Виндовс Цоре ОС . Талентовани дизајнер Хари Дохјун Ким каже да уређај покреће потпуно модуларна платформа (Виндовс Цоре ОС), а концепт замишља прилагодљив кориснички интерфејс, јединствене методе уноса и скалабилна искуства апликација.

1 од 13  Мицрософт Андромеда са оловком  Задња страна Мицрософт Андромеде  Режим таблета Мицрософт Андромеда  Стране Мицрософт Андромеде  Старт мени на Мицрософт Андромеди  Мицрософт Андромеда стране  Мицрософт Андромеда са Оффице апликацијом  Мобилни режим Мицрософт Андромеда  Мицрософт Андромеда са Оффице апликацијом  Режим лаптопа Мицрософт Андромеда  Мицрософт Андромеда са Гроове Мусиц  Мицрософт Андромеда десктоп режим  Мицрософт Андромеда концепт преклопљеног режима

Хари каже да је концепт у току и да је ово тизер за нешто веће.

Ускоро ћемо вероватно видети стварни склопиви телефон-таблет компаније Мицрософт, а каже се да је компанија најближа завршетку свог Андромеда мобилног уређаја са Виндовс Цоре ОС-ом.

Мицрософтова Андромеда о којој се дуго прича

Извршни директор Мицрософта Сатиа Наделла већ је потврдио да софтверски гигант ради на револуционарном и ултимативном мобилном уређају са Виндовс 10. Технолошки гигант са сједиштем у Редмонду наводно ради на склопивом уређају који је већ виђен у патентима и под кодним именом Андромеда, али се често назива површински телефон.

Један од најновијих патената Мајкрософтовог склопивог мобилног уређаја открио је како ће софтверски гигант моћи да одреди који се од два екрана користи. Компанија у основи користи широк спектар сензора за одређивање тачке гледишта корисника, а ако корисник гледа у један екран, систем ће искључити други екран како би уштедио батерију. На пример, ако се уређај користи у мобилном режиму, свакако има смисла држати други екран искључен. Дисплеји су главни акумулатори у данашњем животу.

Чини се да би софтверски гигант користио сензоре укључујући акцелерометар за израчунавање угла екрана. Такав уређај би имао смисла на склопивом мобилном уређају и вероватно би патентирана технологија могла постати део Андромеде пре него што уђе у масовну производњу у неком тренутку у будућности.

Са Андромедом, Мицрософт не само да прави иновативни уређај, већ и креира референтни уређај који ће инспирисати друге ОЕМ произвођаче да прате и раде још боље. На пример, Делл већ ради на уређају са два екрана са шаркама кодног назива Јанусс и могао би да буде представљен касније ове године када Виндовс Цоре ОС буде спреман.

Мицрософт је применио исту стратегију за оригиналне Сурфаце 2-у-1 лаптопове, и то је дефинитивно функционисало у корист софтверског гиганта.

Популар Постс