Мицрософтов склопиви Виндовс уређај могао би да подржава бежично пуњење

 Мицрософт Андромеда десктоп режим

Док Самсунг наставља да проналази решења за срамотне грешке Галаки Фолд-а, на мрежи се појавила нова патентна пријава која сугерише да бисмо можда добили Мицрософтов склопиви уређај који ће потрошачима представити функцију бежичног пуњења.

За разлику од претходних патената фирме Редмонд, овај који смо данас открили користи вишестрани електромагнетни калем. Мицрософт је пријавио патент под називом МУЛТИ-СИДЕД ЕЛЕЦТРОМАГНЕТИЦ ЦОИЛ АЦЦЕСС АССЕМБЛИ у фебруару 2018. објавио УСПТО дана 29.08.2019.

У поднеску, компанија каже да се уређаји са двоструким екраном склапају у компактни облик и да се могу користити у отвореном положају (180°) или обрнуто затвореном (360°). Иако би склоп могао да омогући боље корисничко искуство и побољша продуктивност, заправо је тешко дизајнирати магнетни приступ електромагнетним калемовима унутар таквог рачунарског уређаја.Мицрософтово решење, према овом новом патенту, омогућава вишестрани магнетни приступ електромагнетној завојници.

Ево дијаграма како је предвиђено да изгледа Мицрософт-ов склопиви уређај:

 Мицрософт склопиви патент

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

Мицрософтово решење ће такође користити не-заштићени пролазни канал који би омогућио магнетном пољу да приступи електромагнетној завојници са обе стране затвореног или обрнуто затвореног рачунарског уређаја.

Механички спој повезује први део рачунарског уређаја и други део рачунарског уређаја тако да је прва страна постављена тако да буде окренута према трећој страни и да електромагнетни калем преклапа први пролазни прорез и други пролазни прорез дуж осе која иде ортогонално према први део рачунарског уређаја и други део рачунарског уређаја. Управљачка кола прилагођавају подударање да би компензовала различите физичке конфигурације, а фирмвер мења конфигурацију радио фреквенције, пише у патенту.

Бежично пуњење

Мицрософт каже да би и индуктивно коло за пуњење и коло за комуникацију блиског поља (НФЦ) било повезано на електромагнетни калем. У теорији, индуктивно пуњење је термин који се обично користи за „бежично пуњење или бежично пуњење“. Ова технологија бежичног пуњења користи електромагнетно поље за пренос енергије.

Вишеструке физичке конфигурације представљају прилику да се користе комуникације блиског поља (НФЦ) и индуктивно пуњење са више страна рачунарског уређаја у различитим физичким конфигурацијама, саопштила је компанија.

Популар Постс