Мицрософтов склопиви уређај ће користити течност да смањи стрес на екрану

 Мицрософт Сурфаце концепт

Слика љубазношћу: Риан Смаллеи

Мицрософт је управо патентирао склопиви Виндовс 10 уређај који би могао бити за дуго очекивани Сурфаце Центаурус. У поднеску, Мицрософт је детаљно описао нову технологију засновану на течности за смањење стреса на екрану током ротације и побољшање издржљивости овог сложеног уређаја.

Склопиви уређаји имају флексибилан екран направљен од пластике и постоји сложена шарка која чини уређаје ломљивијим од паметних телефона и 2-у-1. Сложен систем шарки ће на крају пропасти. И док је немогуће пронаћи замену за систем шарки на таквом уређају, чини се да је Мицрософт открио технологију која ојачава шарке и ротацију.Патент под називом „ШАРКНИ уређај“ је био објављено УСПТО 12. септембра и показује још један иновативни уређај компаније Редмонд. Патент је за склопиви уређај са два екрана са деформабилним елементом испуњеним флуидом који се може деформисати тако да флексибилни екран може да одржава минимални радијус савијања.

 Јачи склопиви уређај

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

Као што можете видети на горњим цртежима, деформабилни елемент испуњен флуидом је позициониран између флексибилног дисплеја и система шарки како би се олакшала глатка ротација.

Елемент који дефинише шупљину може да дефинише једну или више шупљина које могу да садрже течност 908. Елемент за дефинисање шупљине може бити било која врста флексибилног материјала, као што су различити полимери, који је непропустан за течности (заптива течности унутар шупљине). Течност може бити било која врста гаса или течности. У илустрованој изведби, течност је полувискозна течност која се полако креће унутар шупљине на радним температурама уређаја. На пример, течност може бити уље, као што је биљно уље, између осталих течности, приметила је фирма из Редмонда.

За сада, решавање проблема издржљивости склопивих паметних телефона остаје неостварен изазов, иако ће се то изгледа ускоро променити, вероватно са Мицрософт-овим Сурфаце Центаурусом.

Популар Постс