Мицрософтов систем за активацију Виндовс 10 је покварен, долази исправка

 Систем за активирање Виндовс 10

Корисници извјештавају да је Мицрософт без икаквог упозорења јутрос смањио своју лиценцу за Виндовс 10 Про на Виндовс 10 Хоме. Чини се да постоји критичан проблем са системом за активацију Виндовс 10 јер се многи корисници сусрећу са проблемом који узрокује проблеме са активацијом на њиховим машинама.

Све већи број извештаја указује на грешку на страни сервера са Мицрософтовим системом за активацију. Према корисницима, чини се да реактивација не функционише и Мицрософтова грешка би у неким случајевима смањила Виндовс 10 Про на Хоме.

Изненада, након година када сам имао овај кључ који је био са Виндовс 8 про, а затим мигрирао на Виндовс 10 бесплатно, добио сам обавештење да је мој кључ Виндовс 10 хоме верзија и да морам да га инсталирам, а корисник објашњава на Реддиту .Имам исти проблем. Отишло је чак и дотле што је моје дигитално право нестало са мог Мицрософт налога и сада имам Виндовс 10 кућни кључ. Виндовс је деактивиран јер сам са Виндовс 10 Про отишао кући и више се не поклапа. Где је отишла моја дигитална лиценца... Надам се да ће се вратити, објавио је други корисник.

Неколико корисника је такође документовало проблем на Твитеру и тренутно не постоји решење, али Мицрософт активно истражује извештаје.

Долази поправка

Мицрософтов тим за подршку каже да компанија истражује извештаје и да се очекује да ће исправка ускоро стићи. Ако контактирате Мицрософт-ов ћаскање или га позовете, агент ће вас замолити да сачекате док се исправка не примени.

Мицрософтов тим за подршку је наводно рекао многим корисницима да сачекају јер је ово познат проблем који се јавља у неколико земаља, укључујући Сједињене Државе. Број корисника који пријављују проблем расте и Мицрософт-ов тим за подршку покушава да помогне клијентима, али изгледа да ниједно решење не функционише.

Мицрософт је управо објавио најаву о новом проблему о тренутном проблему активације у вези са Про издањем. То се дешава у Јапану, Кореји, Америци и многим другим земљама. Веома ми је жао што вас обавештавам да тренутно постоји привремени проблем са Мицрософтовим сервером за активацију и неки корисници би могли да доживе овај проблем где се Виндовс приказује као неактивиран, објашњава Мицрософтов агент за подршку. Наши инжењери неуморно раде на решавању овог проблема и очекује се да ће бити исправљен у року од једног до два радна дана, одговорио је агент, према посту на Мицрософт форуму за одговоре.

Виндовс 10 Про је враћен на Виндовс 10 Хоме

 Активација Виндовс 10 Хоме

У неким случајевима, важећа лиценца за Виндовс 10 Про је деградирана на Виндовс 10 Хоме, али у овом тренутку ово је изоловано понашање.

То је грешка која се појавила на Мицрософтовим серверима за активацију и софтверски гигант већ ради на решењу. Вероватно ће се све вратити у нормалу за само неколико сати или може потрајати неколико сати у неким регионима.

Мицрософт није понудио никакав рад на решавању проблема са активацијом са Виндовс 10. За сада ћете морати да сачекате док се исправка не примени.

Популар Постс