Мицрософтов патент приказује апликације које раде на Виндовс 10 уређају са два екрана

  Концепт површинског телефона

Мицрософт је патентирао још један склопиви мобилни уређај који има два екрана причвршћена заједно шарком. За разлику од других патената, овај приказује апликације које раде на два екрана.

Број апликација и садржаја који корисници могу истовремено да виде на мобилном рачунарском уређају ограничен је укупним бројем екрана које уређај садржи, а мања величина мобилних уређаја отежава корисницима читање садржаја. Мицрософтов патент решава овај проблем.

  Мицрософт патент за телефон који се може преклопити

Слика љубазношћу: УСПТОМицрософт је данас објавио више патената. УСПТО објављено Мицрософт патент под називом РОТАЦИЈСКИ ЕКРАН ЗА ПРИМЕНА ЗА МУЛТИ-ЕКРАН УРЕЂАЈ и поднет је 30. јуна 2017.

Да би се решили горе наведени проблеми, обезбеђен је мобилни рачунарски уређај. Мобилни рачунарски уређај може садржати кућиште које укључује први дисплеј и други дисплеј који су постављени тако да буду окренути један од другог, сензор за оријентацију монтиран у кућиште, при чему је сензор за оријентацију конфигурисан да детектује окретне покрете који показују да је мобилни рачунарски уређај преокренут у правцу од прве стране ка другој страни, и процесор монтиран у кућиште, процесор је конфигурисан да прикаже први апликативни програм на првом екрану, на основу детекције десног окретања са првог екрана на други екран , прикажу други апликативни програм на другом екрану и на основу детекције окретања улево са првог екрана на други екран, приказују трећи апликативни програм на другом екрану, објашњава Мицрософт.

  Мицрософт патент за двоструки екран

Ако се апликације приказују на целом екрану, мобилни уређај са шаркама који има два екрана може истовремено да прикаже две апликације кориснику. Међутим, ако корисник жели да види трећу апликацију, тренутни мобилни рачунарски уређаји могу захтевати од корисника да унесе неколико различитих улаза за отварање и затварање апликација пре него што корисник може да погледа трећу апликацију. Системи и методе који су овде описани су осмишљени да одговоре на ове изазове, наводи се у пријави патента.

Други патент

Постоји још један патент објављено од УСПТО-а и носи назив АПЛИКАЦИЈСКИ ПРОГРАМСКИ РЕЖИМ ЗАСНОВАН НА ОРИЈЕНТАЦИЈИ УРЕЂАЈА и приказује уређај са два екрана.

  Склопиви телефони са апликацијама

Патентирани уређај би могао да изврши апликацију на основу положаја или оријентације уређаја са два екрана.

Мицрософт је објаснио патент у наставку:

За решавање проблема приказа презентације обезбеђен је мобилни рачунарски уређај. Мобилни рачунарски уређај може да садржи дводелно кућиште спојено шарком, са првим и другим делом који укључују први и други екран, респективно. Дисплеји се могу ротирати око шарке у више угаоних оријентација. Мобилни рачунарски уређај може да садржи сензор угла, једну или више инерцијалних мерних јединица и процесор монтиран у кућишту. Сензор угла може детектовати релативну угаону оријентацију првог и другог екрана, а инерцијална мерна јединица може да мери просторну оријентацију уређаја, који заједно дефинишу положај уређаја. Процесор може бити конфигурисан да изврши апликациони програм и, на основу положаја уређаја, изабере режим приказа апликативног програма који дефинише распоред елемената графичког корисничког интерфејса приказаних на дисплејима.

Трећи патент

Трећи патент је под називом Покретање апликација у уређају са више екрана и то је данас објавио УСПТО . Овај патент такође приказује апликације које раде на таблету са два екрана и чини се да је уређај оптимизован за апликације.

  Апликације на преклопном телефону

Слика љубазношћу: УСПТО

Описане су технике за покретање апликација у уређају са више екрана. У једној или више имплементација, уређај као што је мобилни уређај укључује више међусобно повезаних уређаја за приказ. Према једној или више имплементација, овде описане технике омогућавају да се одреди понашање покретања апликације на основу информација о контексту. На пример, на основу одређеног контекста клијентског уређаја са више екрана, понашање покретања апликације се одређује и користи за покретање апликације на клијентском уређају, наводи се у опису патента.

Популар Постс