Мицрософтов патент детаљно описује режим заштите батерије за Виндовс 10 уређаје

 Функција батерије у оперативном систему Виндовс 10

Најновији патент који је пријавио Мицрософт описује корисни начин заштите батерије. У пријави за патент, Мицрософт је детаљно описао како би нови режим заштите батерије могао бити омогућен на уређајима и како је дизајниран да побољша перформансе батерије хардвера.

Патентирана функција је веома корисна за уређаје који су прикључени на дуже временске периоде или се ретко користе у искљученом стању.

Први који смо открили, патент под називом „Режим заштите батерије“ поднео је Мицрософт са седиштем у Редмонду у јуну 2017. објављено од стране УСПТО јуче (3. јануара 2019.). Патентне странице садрже заједнички језик који описује начин заштите батерије.У патентној пријави описане су технике за режим заштите батерије где би се уређај сам пребацио у режим где је већ одређен максимум дозвољеног пуњења.

 Уређај за режим заштите батерије

Слика љубазношћу: УСПТО

Патент је за прилично једноставан режим за повећање укупног трајања батерије. Одељак позадине описује проблем:

Многи уређаји данас користе неки облик батерије за различите потребе напајања, као што су примарни извор напајања, резервни извор напајања и тако даље. Трајање батерије је примарна брига, посебно код мобилних уређаја као што су мобилни телефони, преносиви рачунарски уређаји, носиви уређаји и тако даље. Уређаји са батеријама који су стално прикључени на напајање наизменичном струјом (АЦ) склони су проблемима са батеријом због сталног нивоа напуњености од 100%. Ово посебно важи за литијум-јонске батерије, објашњава се у позадини патента.

Идеја, као што је наговештено у одељку у позадини, је да се уређај пребаци у режим заштите батерије који ће привремено смањити максимално дозвољени ниво напуњености батерије.

 Мицрософт патент за режим заштите батерије

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософтово предложено решење је, наравно, објашњено у резимеу патента:

Описане су технике за режим заштите батерије. У складу са техникама које су овде описане, електронски уређај може да ради у стандардном режиму пуњења где је батерија уређаја дозвољена да се пуни до пуног капацитета. Међутим, када дође до окидача, електронски уређај прелази у режим заштите батерије где се максимално дозвољено пуњење батерије смањује у односу на стандардни режим пуњења. У најмање једној имплементацији, догађај окидача представља тајмер који протекне да укаже да је батерија била под спољним напајањем током одређеног временског периода. Алтернативно или додатно, догађај окидача представља информацију о стању батерије, као што је примљена од мерача горива који прати стање батерије, објашњава компанија.

Важно је напоменути да је у октобру 2018. Мицрософт увео функцију ограничења батерије за Сурфаце уређаје како би помогао литијум-јонским батеријама да трају дуже. Патент би могао да описује исту функцију или постоји шанса да компанија ради на побољшаној функцији ограничења батерије за више уређаја.

Популар Постс